Σε απεργιακό κλοιό η χώρα:Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις(Photos)

63
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα. Η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ πραγματοποιούν 24ωρη γενική απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα. Η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ πραγματοποιούν 24ωρη γενική απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν τα ναυτεργατικά σωματεία, εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, αλλά και οι δημοσιογράφοι.

Δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες, όπως εφορίες, δήμοι, νομαρχίες κ.λπ.

Ακόμα, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ. Παράλληλα, απεργούν καθηγητές και δάσκαλοι, καθώς και δικαστικοί υπάλληλοι.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ διοργάνωσαν συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος το πρωί, με σύνθημα "Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους , ανάπτυξη δε γίνεται”.

Στις 11 ξεκίνησε και το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της απηύθυνε κάλεσμα ώστε όλοι να δώσουν το "παρών" στην απεργία και στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας "για να βροντοφωνάξουμε:
Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία
Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις
Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.
Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας"
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.00 με σύνθημα "Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα" ενώ στην ανακοίνωσή του κάλεσε "όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία".

Στον Πειραιά τα ναυτεργατικά σωματεία έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και ΠΕΝΕΝ είχε κάνει προσυγκέντρωση στις 10.30 στα Χαυτεία.

Στη Θεσσαλονίκη το Εργατικό Κέντρο κάλεσε σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του το πρωί, ενώ παρόμοιες συγκεντρώσεις γίνονται σε Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Μποτιλιάρισμα σε δρόμους της Αττικής

Λόγω των συγκεντρώσεων μποτιλιάρισμα και της απεργίας των ΜΜΜ και κίνηση καταγράφεται από νωρίς σήμερα το πρωί στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Με μεγάλη υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας, λόγω των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων, και συγκεκριμένα αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Αρκετοί οδικοί άξονες έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από το πρωί της Πέμπτης, μιας και οι οδηγοί τους επέλεξαν να κινηθούν αναγκαστικά με τα αυτοκίνητα αφού τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν... τραβήξει χειρόφρενο. (Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και τραμ όλη την ημέρα, ενώ τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00).

Κλειστές είναι αυτή την ώρα, λόγω συγκεντρώσεων, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, Πανεπιστημίου και Σταδίου. Κλειστή είναι και η Πατησίων, από Ιουλιανού, η Πειραιώς, η Βασιλίσσης Αμαλίας από Πανεπιστημίου και η Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη.

Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση τώρα στο ανοδικό ρεύμα της Πειραιώς, προς Αθήνα, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη.

Κεντρικοί δρόμοι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και των συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί θα παραμείνουν για αρκετή ώρα κλειστοί, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.