Σε απόγνωση χιλιάδες πολιτικοί μηχανικοί από τον... πολιτικό μηχανικό Τσίπρα

75

Ξεκάθαρη δήμευση των εισοδημάτων των πολιτικών μηχανικών αλλά και πολλών άλλων ελεύθερων επαγγελματιών έχει επιφέρει ο Νόμος Κατρούγκαλου, ο οποίος φέρει φυσικά και την υπογραφή του... πολιτικού μηχανικού Αλέξη Τσίπρα!

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ. Στασινός βγάζει φωνή απόγνωσης για τον κλάδο, μιλώντας για τον παραλογισμό του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος, ενώ καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα το θεσμικό πλαίσιο. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις τάξεις των πολιτικών μηχανικών είναι απελπιστική και μοιάζει με... Survivor.
Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι το 74,7% των ελεύθερων επαγγελματιών έχει εισόδημα έως 10.000 ευρώ, για το οποίο καλούνται να πληρώσουν φόρους, εισφορές και λοιπές επιβαρύνσεις που ξεπερνούν το συγκεκριμένο ποσό!

Το παράδοξο μάλιστα λόγω των νέων εισφορών για επικουρική ασφάλιση αλλά και των αναδρομικών είναι ότι οι πολιτικοί μηχανικοί και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να δανειστούν καθώς το εισόδημα τους και μόνο δεν επαρκεί προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος!

Ειδικά για τους πολιτικούς μηχανικούς η απόκρυψη εισοδημάτων έχει περιοριστεί, καθώς δεν υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα, ενώ οι αμοιβές, οι κρατήσεις, τα ενεργειακά πιστοποιητικά, τα αυθαίρετα και τα τοπογραφικά είναι πλήρως ηλεκτρονικοποιημένα και γίνονται μέσω πληρωμών από τις τράπεζες.

Το ασφαλιστικό των Τσίπρα-Κατρούγκαλου οδηγεί εκτός επαγγέλματος εκατοντάδες μηχανικούς, οι οποίοι προτιμούν να δηλώνουν άνεργοι και ανενεργοί παρά να εισπράττουν χρήματα τα οποία στη συνέχεια αποδίδουν κατευθείαν στο κράτος, χωρίς να τους μένει μία.