Σε δίκη για τους πλειστηριασμούς στις 8 Ιανουαρίου ο Λαφαζάνης από τις διώξεις επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ

216

Αντιμέτωπος με τον μισό ποινικό κώδικα είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τρείς ακόμη διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών, που οδηγούνται σε νέα δίκη στις 8 Ιανουαρίου.

Οι διώξεις εναντίον τους έγιναν επί ημερών διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τους ίδιους, αλλά και τη Λαϊκή Ενότητα, ότι είναι απολύτως υποκριτική η κριτική που ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση περί αυταρχισμού και μεθόδων καταστολής.

Ο κ. Λαφαζάνης μαζί με τους Παπαδόπουλο Λεωνίδα, Παπαδόπουλο Ηλία του Κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” και τον Αντώνη Μαυρομμάτη της Λαϊκής Ενότητας κατηγορούνται ότι παραβίασαν συνολικά 21 συνολικά άρθρα του ποινικού κώδικα.

Οι κατηγορίες έγιναν από το περιβόητο “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος“ της Γενικής Ασφάλειας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε κατά των πρώην συντρόφων, που αποχώρησαν από το κόμμα μετά τη μνημονιακή στροφή του 2015.

Ο κ. Λαφαζάνης και οι τρεις άλλοι διαδηλωτές κατηγορούνται για παρεμπόδιση πλειστηριασμών, για φθορά ξένης περιουσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, άσκηση βίας και βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες που έθεσαν σε κίνδυνο, λέει,τη ζωή αστυνομικών (!) και άλλα τέτοια.

Όπως λένε από τη Λαϊκή Ενότητα «πρόκειται για χαλκευμένες ψευδέστατες κατηγορίες, που θα τις ζήλευαν και οι διάφοροι Μανιαδάκηδες και ασφαλίτες του Σπουδαστικού επί χούντας, αφού, επιπροσθέτως, η διαδρομή του Π. Λαφαζάνη είναι παροιμιώδης, ακόμα και από τα χρόνια της δικτατορίας, της Νομικής και του Πολυτεχνείου, για την εμμονή του στους μαζικούς, ενωτικούς και ειρηνικούς αγώνες».