Σε δίκη παραπέμπεται ο διοικητής του ΕΦΚΑ Λάμπρος Σέμπος

173

Σε δίκη στο Θ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έχει παραπεμφθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Λάμπρος Σέμπος.

Η δίκη κατά τις ίδιες πληροφορίες που έχει προσδιοριστεί για την 23η Ιανουαρίου 2019 αφορά στην υπόθεση Καραμπούλια την οποία είχε αποκαλύψει το bankingnews και είχε φέρει στη Βουλή κατά την ακρόαση από την αρμόδια Επιτροπή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι την περίοδο που τοποθετήθηκε ο κ. Σέμπος στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ υπήρχε σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα μετά από αναφορά της νομικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας για τους χειρισμούς που είχαν γίνει στην υπόθεση του δικηγόρου κ. Καραμπούλια ο οποίος είχε διοριστεί στη θέση του συμβούλου δίπλα από τον κ. Σέμπο όταν αυτός ήταν υποδιοικητής του ΕΦΚΑ και ενώ χρωστούσε πάνω από 100.000 ευρώ όχι μόνο δεν του έγινε καμία κράτηση, όχι μόνο δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες είσπραξης μέσω ΚΕΑΟ αλλά και πληρωνόταν κανονικά αλλά και έγινε διαγραφή μέρους του χρέους.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν η ημερομηνία που εμφανίζεται να έχει παραιτηθεί ο κ. Καραμπούλιας συμπίπτει με την άφιξη της εισαγγελικής παραγγελίας ενώ στην πραγματικότητα ο κ. Καραμπούλιας παρέμεινε αρκετές ημέρες μετά και ασκούσε τα καθήκοντά του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 27 Ιουνίου 2018 αναφέρεται σε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ, Κο Παναγιώτη Καραμπούλια - Νομικό Σύμβουλο του Υποδιοικητή κου Λ. Σέμπου - που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018» ενώ υποτίθεται ότι ο κ. Καραμπούλιας είχε παραιτηθεί στις 15 Ιουνίου.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης αλλά δεν είναι γνωστό αν υπήρξε καταγγελία.

Με πληροφορίες από το bankingnews.gr