Σε εγρήγορση η Κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα

361

Οικονομία, Παιδεία και Επενδύσεις ψηλά στην ατζέντα

Φουλάρουν τις μηχανές τα κυβερνητικά στελέχη και επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων για τους επόμενους μήνες μετά την ολιγοήμερη ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου.

Σ’ αυτή τη δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική συγκυρία, το Μέγαρο Μαξίμου από σήμερα το πρωί βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς εντολές προς πάσα κατεύθυνση για εντατικοποίηση των προσπαθειών προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Οικονομία, Παιδεία και Επενδύσεις είναι τα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, ενώ στην παρούσα φάση δίνεται έμφαση στην αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας λόγω της χαλάρωσης που επικράτησε στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει άμεσα φυγή προς τα εμπρός, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με τη δέουσα προσοχή την πανδημία τηρώντας τα μέτρα όπως έπραξαν επιτυχώς στην πρώτη φάση. Κλειδί για την αντιμετώπιση των συνεπειών και των ισχυρών αναταράξεων που προκάλεσε ο κορωνοϊός είναι η αξιοποίηση του πακέτου των 72 δισ. που έχει στη διάθεση της η Κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το οικονομικό επιτελείο και άλλους συναρμόδιους υπουργούς για την εκπόνηση του τελικού σχεδίου ανάκαμψης που θα σταλεί προς έγκριση στις Βρυξέλλες και το οποίο αναμένεται να ενισχύσει ουσιαστικά την Κυβερνητική προσπάθεια για στήριξη της επιχειρηματικότητας, διασφάλιση νέων θέσεων εργασίας, καθώς επίσης και την υλοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων όπως είναι η περαιτέρω μείωση φόρων.

Η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα περνά μέσα από το επόμενο κρίσιμο εξάμηνο με την Κυβέρνηση να προσδοκά υψηλές επιδόσεις και απτά αποτελέσματα.