Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - Σε ποια σημεία παρατηρείται αυξημένη κίνηση

63
Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων από την Αθήνα για τις διακοπές του Πάσχα.

Αυξημένη κίνηση θα συναντήσουν οι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου καθώς παρατηρείται έντονο μποτιλιάρισμα για περίπου 7 χιλιόμετρα, από τον κόμβο Παραδείσου έως το ύψος της Νέας Περάμου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, για να διανύσει κανείς τη διαδρομή το Παλατάκι στο Χαϊδάρι μέχρι το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας χρειαζόταν 58 λεπτά. Ως αποτέλεσμα, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με προορισμό την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, καθυστέρησαν τόσο, που καθυστέρησε (για να τα περιμένει) και το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος», που αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας στις 14:15 αντί στις 13:30, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από την Ελευσίνα μέχρι την Κινέττα, ενώ ουρές σχηματίζονται και στα διόδια της Ελευσίνας.

Προβλήματα παρατηρούνται και στην Αττική οδό από το ύψος των διοδίων Ρουπακίου στη Μαγούλα.

Ακόμα, στην Αττική Οδό τα οχήματα κινούνται σημειωτόν από το ύψος του Ασπροπύργου έως τα διόδια της Ελευσίνας ενώ στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας η κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Παρά τις εκτιμήσεις της Τροχαίας ότι η κατάσταση θα εξομαλυνόταν έως τις δύο το μεσημέρι το μποτιλιάρισμα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής έως τις 14:00 είχαν αναχωρήσει από την πρωτεύουσα 85.000 οχήματα ενώ την Μεγάλη Πέμπτη έφυγαν 140.000 αυτοκίνητα.

Γεμάτα τα πλοία και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Γεμάτα φεύγουν από τα ξημερώματα τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς οι πληρότητες ξεπερνούν το 90% και σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν και το 100%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμενικού, μόνο τη Μεγάλη Τετάρτη, από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια, όταν πέρυσι είχαν γίνει 16, και αναχώρησαν 18.328 επιβάτες, σε σχέση με τους 14.954 του περασμένου έτους. Συνολικά 3.167 οχήματα αναχώρησαν χθες, όταν πέρυσι ήταν 2.458 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών, η κίνηση φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, με αυξητική τάση στους δημοφιλείς προορισμούς, όπως Κυκλάδες και Κρήτη.

Το Λιμενικό συστήνει σε επιβάτες και οδηγούς να βρίσκονται έγκαιρα στις αποβάθρες αναχώρησης των πλοίων, προκειμένου να επιβιβαστούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των λιμενικών.

Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ με τους υπευθύνους να έχουν προγραμματίσει δεκάδες έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη είναι η έξοδος και από τη Θεσσαλονίκη, με τους υπευθύνους στα διόδια των Μαλγάρων να τα αφήνουν ελεύθερα κατά διαστήματα, προκειμένου να εκτονώνεται η κατάσταση.

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση τώρα των οχημάτων στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι υπεύθυνοι των διοδίων ανοίγουν κατά διαστήματα τις μπάρες, ώστε να αποσυμφορείται η κατάσταση. Στα διόδια λειτουργούν έως αυτή τη στιγμή οκτώ ταμεία για την έξοδο.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται, μέχρι στιγμής, η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.

Πάντως, από τη Μεγάλη Πέμπτη επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία Θεσσαλονίκης η οποία έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων.