Σε ετοιμότητα η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει κάθε μορφής Τουρκικής Προκλητικότητας

279

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται η χώρα προκειμένου να υπερασπιστεί τα σύνορα και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση στο μέλλον.

Οι αλλεπάλληλες προκλητικές ενέργειες των γειτόνων έχουν προκαλέσει συναγερμό στην ελληνική πλευρά η οποία φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να θυμίζει την αποφασιστικότητα της για την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Το μοντέλο διαχείρισης της κρίσης τον περασμένο Φεβρουάριο στον Έβρο που αξιοποίησε η Κυβέρνηση υπό τις οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνιστά έναν αποτελεσματικό οδηγό για την αποτροπή οποιασδήποτε εχθρικής ενέργειας.

Έχοντας την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία όχι μόνο των ελληνικών και των ευρωπαϊκών συνόρων.

Εξάλλου, το μήνυμα που στάλθηκε προ τριμήνου όταν ολόκληρη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε σύσσωμη στα σύνορα με την Τουρκία ήταν ξεκάθαρο και θα επαναληφθεί, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Πρωθυπουργός έχει πετύχει ήδη να καταστήσει το πρόβλημα της έντασης με την Τουρκία ένα αμιγώς ευρωπαϊκό πρόβλημα γεγονός που τον ενισχύει σημαντικά στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η χώρα μας παίζει έναν ξεχωριστό ρόλο ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ως υπερασπιστής των ελληνικών και ταυτόχρονα των ευρωπαϊκών συμφερόντων στα σύνορα με την Τουρκία.