Σε φυλάκιση οκτώ μηνών καταδικάστηκε o Βασίλης Παπαθεοδώρου για συκοφαντική δυσφήμιση του Β.Μαρινάκη

793

Σε φυλάκιση οκτώ μηνών χωρίς ελαφρυντικά καταδικάστηκε από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, ο διευθυντής του SDNA, Βασίλης Παπαθεοδώρου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επρόκειτο για μία από τις εκατοντάδες (όπως αναφέρει περήφανος σε σχετικό κείμενό του ο ίδιος ο Παπαθεοδώρου) ανακριβείς έως δυσφημιστικές για τον κ. Μαρινάκη αναρτήσεις στις οποίες προχώρησε ο εν λόγω ιστότοπος, όπου δέσποζε η αναπαραγωγή των ύβρεων του Στιβ Κακέτση κατά του ηγέτη του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, στο επίμαχο δημοσίευμα εμφανιζόταν ένα μονταρισμένο υλικό τετράλεπτης διάρκειας, που επι της ουσίας υπενθύμιζε σε όσους γνώριζαν και πληροφορούσε όσους δεν γνώριζαν  το ακατάσχετο παραλήρημα ύβρεων και συκοφαντιών, στο οποίο είχε προβεί ο Κακέτσης, από το… φιλόξενο βήμα της εκπομπής «ΔΙΚΗ» στον ΣΚΑΪ, που του είχε προσφέρει ο παρουσιαστής Κυριάκος Θωμαΐδης, τον Δεκέμβριο του 2013.

Το δικαστήριο δέχθηκε πως ήταν ένα δημοσίευμα που συντάχθηκε με ξεκάθαρο δόλο και με στόχο να πλήξει την τιμή και την υπόληψη του εφοπλιστή, πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που το βίντεο αναρτήθηκε δύο ολόκληρα χρόνια μετά την επίμαχη εκπομπή. 

Σημειώνεται πως ο Βασίλης Παπαθεοδώρου δια του συνηγόρου του υποστήριξε πως δεν είχε γνώση για την ανάρτηση, καθώς την ώρα που το δημοσίευμα ανέβηκε στην ιστοσελίδα… κοιμόταν, ενώ αναγνώριζε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθή τα όσα ισχυριζόταν προκλητικά ο κ. Κακέτσης, αποδεχόμενος πλήρως την επιχειρηματική οντότητα του κ. Μαρινάκη. Οι νομικοί παραστάτες του εφοπλιστή κατέθεσαν στοιχεία που κατέρριπταν έναν προς έναν τους απαράδεκτους, ψευδείς,  προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς Κακέτση.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι δήλωσε άγνοια για την ανάρτηση, δεν υπέδειξε όλο αυτό το διάστημα ποιος ήταν συντάκτης του δημοσιεύματος, ούτε ακόμη και κατά την διάρκεια της δίκης (τέσσερα χρόνια μετά το δημοσίευμα) κάτι που επιβεβαιώνει, με βάση και την απόφαση του Δικαστηρίου, πως ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής και ο εκτελεστής αυτής της συκοφαντικής ενέργειας.