Σε καθεστώς ιδιότυπης καραντίνας ο Βλαντιμίρ Πούτιν

130

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού θα εργάζεται κυρίως μέσω τηλεδιασκέψεων, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως συμπλήρωσε ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει σύσκεψη για πρώτη φορά με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης από την κατοικία του στο Νόβο Αγκαριόβο.

«Αυτή είναι μια καινοτομία η οποία αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να διασφαλίσει τη μορφή της εξ αποστάσεως εργασίας» στα πλαίσια πρόληψης μετάδοσης του κορωνοϊού, δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι αργότερα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.
Μέτρα πρόληψης στο Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου δήλωσε επίσης ότι στο Κρεμλίνο λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτεί η αντιμετώπιση του κορωνοϊού. «Βλέπετε ότι ο πρόεδρος προτιμάει αυτές τις μέρες να τα κάνει όλα επίσης εξ αποστάσεως, επίσης σε μορφή on-line. Όπως επίσης προτιμάει για όλες αυτές τις τηλεδιασκέψεις να χρησιμοποιεί, όπως εξυπακούεται, ασφαλή κανάλια επικοινωνίας».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποβάλλεται καθημερινά σε τεστ
Η ανακοίνωση αυτή του Κρεμλίνου γίνεται μία ακριβώς ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο αρχίατρος του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Κομμουνάρκα, ο Ντενίς Προτσένκο, με τον οποίο είχε συναντηθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, διαγνώσθηκε, όπως ανακοινώθηκε χθες, με κορωνοϊό.

Στο ερώτημα αν οι αξιωματούχοι που συνόδευαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψη του αυτή στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Κομμουνάρκα, θα μπουν σε καραντίνα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι όλοι όσοι ήταν μαζί με τον πρόεδρο στην Κομμουνάρκα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ, όπως υποβάλλεται και ο ίδιος.

Άγνωστο αν ο αρχίατρος είχε κάνει τεστ πριν συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Πεσκόφ ευχήθηκε στον αρχίατρο του νοσοκομείου της Κομμουνάρκα Ντενίς Προτσένκο καλή ανάρρωση. «Ας ευχηθούμε όλοι μαζί στον γιατρό καλή ανάρρωση. Ας τον χειροκροτήσουμε. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει στη δουλειά του», είπε.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι ο Κρεμλίνο δεν γνώριζε αν ο αρχίατρος του νοσοκομειακού συγκροτήματος της Κομμουνάρκα Ντενίς Προτσένκο είχε κάνει τεστ κορωνοϊού πριν τον επισκεφθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι ο ίδιος (ο επικεφαλής γιατρός) δεν ήξερε καν ότι θα τον επισκεφθεί ο πρόεδρος».