Σε πλωτό ξενοδοχείο μετατρέπεται το γιοτ του Σαντάμ Χουσεΐν! (Video&Photos)

202
Πλωτό ξενοδοχείο το γιοτ του Σαντάμ Χουσεΐν

Πλωτό ξενοδοχείο γίνεται το γιοτ του Σαντάμ Χουσείν. Το μεγάλο και πολυτελές γιοτ περιλαμβάνει από κρεβάτι king size μέχρι χρυσό μπάνιο, ανέσεις που είχε στη διάθεσή του ο έκπτωτος δικτάτορας του Ιράκ, ο οποίος εκτελέστηκε το 2006.

Ο Ιρακινός δικτάτορας δεν ταξίδεψε ποτέ με το «Basrah Breeze», πρώην «Ocean Breeze». Το σκάφος μήκους 82 μέτρων κατασκευάστηκε για το Σαντάμ το 1981.

Διαθέτει προεδρική σουίτα, τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Σαντάμ περιλαμβάνουν τραπεζαρίες και άλλα υπνοδωμάτια, ενώ το «Basrah Breeze» έχει 17 μικρότερες καμπίνες για καλεσμένους, 18 για το πλήρωμα και ένα ιατρείο.

Αν και μπήκε πωλητήριο στο σκάφος με την πλούσια διακόσμηση έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων, η ιρακινή κυβέρνηση δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.

Όπως συνέβη και με άλλους θησαυρούς του Σαντάμ Χουσεΐν, οι κυβερνήσεις που τον διαδέχθηκαν, δεν κατάφεραν να βρουν έναν τρόπο να αξιοποιηθεί το υπερπολυτελές γιοτ.

Από τότε που το Ιράκ το πήρε πίσω το 2010, έπειτα από δικαστική μάχη, είναι κατά κύριο λόγο δεμένο στη Βασόρα.

Για δύο χρόνια, το σκάφος χρησιμοποιούνταν από το πανεπιστήμιο της Βασόρας, για θαλάσσιες έρευνες. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σύμφωνα με τον καπετάνιο του και το μόνο που χρειάζεται είναι συντήρηση.

Πλέον οι ιρακινές Αρχές πιστεύουν ότι βρήκαν τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιηθεί το γιοτ, καθώς αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν ως ξενοδοχείο και χώρο διασκέδασης.

 

Το γιοτ του Σαντάμ Χουσεΐν, στη Νίκαια (Φωτογραφία: AP/ LIONEL CIRONNEAU)

Σε πλωτό ξενοδοχείο μετατρέπεται το πολυτελέστατο γιοτ του Σαντάμ Χουσεΐν (φωτο)