Σε ποιο το ελληνικό χωριό όλοι οι κάτοικοι έχουν το ίδιο επίθετο

288
Σε ποιο το ελληνικό χωριό όλοι οι κάτοικοι έχουν το ίδιο επίθετο

Σους Οθωνούς υπάρχει ένα όμορφο χωριό που ονομάζεται «Χωριό» και αποτελεί τον έναν από τους πιο σημαντικούς οικισμούς του νησιού του βόρειου Ιονίου.

Αυτή η περιοχή έχει μια ασυνήθιστη ιδιαιτερότητα, καθώς είναι το μόνο μέρος της χώρας όπου όλοι του οι κάτοικοι έχουν το ίδιο επίθετο.

Οι πρώτοι κάτοικοι του εν λόγω νησιού, είχαν έρθει από την Ήπειρο και αποφάσισαν να χτίσουν τα σπίτια τους στην περιοχή που είναι σήμερα το Χωριό, καθώς η τοποθεσία ήταν για να μπορούν να βλέπουν στη θάλασσα, χωρίς όμως να μπορούν να τους δουν μέσα από εκείνη.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, οι κάτοικοι επεκτάθηκαν και σε άλλα τμήματα του νησιού, δημιουργώντας νέους οικισμούς. Βέβαια, όλοι τους κράτησαν το ίδιο επώνυμο, «Κατέχης», το οποίο προέρχεται από τη λέξη «κατοχή» και αφορούσε στην έννοια ότι οι ίδιοι ήταν οι πρώτοι που «κατείχαν» τον συγκεκριμένο τόπο.

Η παράδοση με το επώνυμο αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και ο κόσμος χρησιμοποιεί ένα τοπικό προσωνύμιο ώστε να ξεχωρίζει ο ένας τον άλλον.

Από αισθητική άποψη , το χωριό χαρακτηρίζεται από την ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, καθώς κυριαρχούν οι πέτρες και τα κεραμίδια στα σπίτια και τους δρόμους.

Ακόμα, το Χωριό έχει εξαιρετική θέα στο πέλαγος και μια βόλτα στα καλντερίμια του θα σε μαγέψει.