Σεισμός στην Αττική: Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τον δήμο Αθηναίων για την καταγραφή ζημιών

70
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τον δήμο Αθηναίων για την καταγραφή ζημιών

Τριάντα κλιμάκια μηχανικών του δήμου Αθηναίων καθώς και συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας, συνεχίζουν την καταγραφή ζημιών σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, καθώς και στις δημοτικές υποδομές μετά τον ισχυρό σεισμό.

Παράλληλα, προχωρούν σε αποκλεισμό σημείων μεγάλης επικινδυνότητας για πεζούς και αυτοκίνητα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, έχει θέσει τον μηχανισμό του δήμου σε επιφυλακή, ενώ επισκέφθηκε με κλιμάκιο στελεχών του δήμου, σημεία της πόλης που έχουν πληγεί από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό.

Σύμφωνα με το συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του δήμου, που συνεδρίασε χθες, Παρασκευή, οι ζημιές είναι περιορισμένες και παρατηρούνται, έως τώρα, σε 15 κτίρια σε όλη την πόλη, στη συντριπτική τους πλειονότητα εγκαταλελειμμένα ή ακατοίκητα διατηρητέα.

Ακόμα, σε 75 εγκαταλελειμμένα κτίρια, που ο δήμος Αθηναίων έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνα, συνεργεία ολοκλήρωσαν την επανατοποθέτηση της ειδικής προειδοποιητικής σήμανσης για πεζούς και αυτοκίνητα.

Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και στους 72 βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, από ελέγχους και αυτοψίες που διενεργήθηκαν έως τώρα από τη Δημοτική Αστυνομία διαπιστώθηκε πτώση σοβάδων και μερική κατάρρευση δομικών στοιχείων κτιρίων σε κτίρια που βρίσκονται: Αιόλου, Πειραιώς, Αισχύλου, Αρχιμήδους, Ερμού, Καππαδοκίας, Κεραμεικού, Λαμπάκη, Μοναστηράκι (Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου), Μυκάλης και Κεραμεικού, Πραξιτέλους, Τριών Ιεραρχών και Πάδοβα, Χρήστου Λαδά και Σταδίου, Ψαρών και Φυλής.