Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Ολιγαρκής» για τους πολίτες, «αφθονία» για την παρέα του (Video)

38
Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θράκη με αφορμή την αναφορά του σε «ολιγαρκής αφθονία» που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε Μέσα Ενημέρωσης της Θράκης, ανέφερε πως το «ολιγαρκής» αφορά στους πολίτες «που τους έκανε φτωχότερους» ενώ το «αφθονία» αφορά «εκείνον και την παρέα του».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της «μακεδονικής γλώσσας» και του αιτήματος για διδασκαλία τονίζοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών «παράγει ήδη απόνερα».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε: «Τι θέλει να πει ο ποιητής...» για να προσθέσει αμέσως μετά ότι ενδεχομένως το «Ολιγαρκής» αναφέρεται «στους πολίτες που τους έκανε φτωχότερους» και η «αφθονία σε εκείνον και την παρέα του».

«Δε θα του κάνουμε τη χάρη να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα... Ο κ. Τσίπρας επιμένει να θέλει να μοιάσει η Ελλάδα με την Βενεζουέλα» δείχνοντας επί της ουσίας στο λάθος του πρωθυπουργού να μπερδέψει τον Πρόεδρο της Βολιβίας με αυτόν της ... Βενεζουέλας. Μάλιστα, έκανε λόγο για «ιδεοληπτικές απόψεις του πρωθυπουργού»

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πως «παράγει ήδη απόνερα» καθώς πιστεύει ότι είναι  τεράστιο σφάλμα η  αναγνώριση από την χώρα μας «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας.

Ερωτηθείς για το παράθυρο, όπως ερμηνεύτηκε από πολλούς, για διδασκαλία της «μακεδονικής» σε εισαγωγικά γλώσσας που άνοιξε ο Κώστας Γαβρόγλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως ο υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στην επιστημονική κοινότητα το αίτημα που διατύπωσε το «Ουράνιο Τόξο» για διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, παρά την άρνηση του πρύτανη.

«Ο κ. Γαβρόγλου» υπενθύμισε «ανήκει στην συνομοταξία που ήθελε την γειτονική χώρα να ονομάζεται «Μακεδονία» σκέτο» προσθέτοντας πως «πολύ καλά απάντησε ο πρύτανης αλλά ο κ. Γαβρόγλου μέσα από την απάντησή του αποκάλυψε τις προθέσεις του»

Σχολιάζοντας τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «πρωτοφανή» τον εμπαιγμό των μαθητών.

«Έχει αλλάξει τέσσερις φορές άποψη για το τί θέλει να κάνει. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τα εξεταστικά ζητήματα. Για μία τριετία δε θα αλλάξουμε το σύστημα και θα επικεντρωθούμε στην αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου και του σχολείου», επισήμανε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την πρόθεσή του είναι να δημιουργήσει «ένα μουσουλμανικό συμβούλιο παρά τω πρωθυπουργώ για να υπάρχει θεσμικός διάλογος και για να συνεχίσει την πολιτική που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως χθες στη Βουλή χάθηκε «μία ευκαιρία να κάνουμε μία τολμηρή αναθεώρηση για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες δεκαετιών».

«Προσήλθε η Νέα Δημοκρατία με δημιουργικές προτάσεις σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, μία στρεβλή εικόνα. Κρίσιμα άρθρα όπως το άρθρο 16, το άρθρο 24, τα άρθρα που αφορούν στην δυνατότητα να απλοποιήσουμε την προσέλκυση επενδύσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αφήσει έξω από την συζήτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα τηρήσουμε το σύνταγμα και θα συνεχίσουμε τη διαδικασία αναθεώρησης με γνώμονα τα άρθρα που στέλνει αυτή η Βουλή στην επόμενη», συμπλήρωσε χαρακτηρίζοντας «θετικό» ότι «καταφέραμε να συμφωνήσουμε στην αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής».

Πάντως, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τη συμπεριφορά του σημερινού πρωθυπουργού το 2014 τονίζοντας ότι «Είναι υποκριτικό για τον κ. Τσίπρα να ξεχνά ότι εκείνος έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ακόμη, πρόσθεσε: «Τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν στην ώρα τους. Έχουμε ήδη ανακοινώσει 34 ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο, έμπειρα στελέχη αλλά και νέοι άνθρωποι. Ο τρόπος επιλογής του ευρωψηφοδελτίου είναι μία πρόγευση για τον τρόπο που θα επιλεγούν τα εθνικά ψηφοδέλτια. Θα είναι μία όσμωση παλιών και νέων στελεχών, με περισσότερες γυναίκες. Είναι θετικό βήμα η αύξηση της ποσόστωσης γυναικών».

«Το βέβαιο είναι ότι οι ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς θα είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα προσέλθουν σε κάλπη μετά από τέσσερα χρόνια. Αν δεν έχουμε εθνικές εκλογές τότε οι ευρωεκλογές θα είναι δημοψήφισμα όπου θα εκφραστεί η αγανάκτηση των πολιτών. Καταδίκη της κυβέρνησης θα σημαίνει και ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τον αποτροπιασμό μου για το φρικτό έγκλημα στην Νέα Ζηλανδία και την άνανδρη, όπως την αποκάλεσε, δολοφονία αθώων ανθρώπων.

«Καταδεικνύει ότι στον κόσμο σήμερα υπάρχει περίσσευμα μίσους. Έκανα την αντιδιαστολή με την πραγματικότητα που υπάρχει στη Θράκη γιατί η Θράκη είναι υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης που παρά τις δυσκολίες είναι ένα κεκτημένο που θα πρέπει να προσεχθεί», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θράκη:

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές

Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο στις ευρωεκλογές, διακήρυξε από την Θράκη όπου πραγματοποίησε περιοδεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ευρωεκλογές αποκτούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι εάν ο πρωθυπουργός επιλέξει να εξαντλήσει την θητεία του τότε μετατρέπονται σε δημοψήφισμα αποδοκιμασίας και έκφρασης αγανάκτησης των πολιτών έναντι μίας αποτυχημένης κυβέρνησης. Ωστόσο, συνέχισε, ανώδυνες επιλογές δεν μπορούν να υπάρξουν. Καταδίκη της κυβέρνησης συνδυάζεται με θετική ψήφο στη ΝΔ.

"Οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα εμπιστοσύνης στη ΝΔ που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει την χώρα στην λεωφόρο της ανάπτυξης, δεν υπάρχει περιθώριο για εύκολες ψήφους σε μικρότερα κόμματα", ανέφερε χαρακτηριστικά. Στις ευρωεκλογές εκτός από την εκλογή των αντιπροσώπων στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα για μία ισχυρή ΝΔ, εντός της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είπε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι η ΝΔ θα παίξει ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις καθώς, "η ΝΔ ακούγεται στην Ευρώπη, έχουμε αξιοπιστία έχουμε κύρος μπορούμε να επηρεάσουμε. Από την αγροτική πολιτική μέχρι το μεταναστευτικό όπου λέμε στον κ. Τσίπρα ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα έχουν σύνορα που πρέπει να φυλάσσονται. Πρέπει να είμαστε μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη".

Αναφέρθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος λέγοντας ότι αποτελεί μία δημιουργική σύνθεση μεταξύ παλιών και έμπειρων στελεχών και νέων που πολιτεύονται για πρώτη φορά, ενώ υπάρχουν και πρόσωπα που δεν ανήκουν στη ΝΔ αλλά συμπορεύονται στέλνοντας συνολικά το μήνυμα πολιτικής ανανέωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τους τέσσερις λόγους για τους οποίους "οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό":

-ο πρώτος λόγος είναι ότι τους κορόιδεψε, τους εξαπάτησε άλλα τους υποσχέθηκε τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 και άλλα έκανε

-δεύτερον τους έπνιξε στους φόρους και στις εισφορές για να μοιράζει λίγα επιδόματα σε κομματικούς του φίλους

-ο τρίτος λόγος για τον οποίο ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία είναι για την Συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί είπε ναι εκεί που ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι και συνολικά έξι πρωθυπουργοί είχαν πει όχι, στην εκχώρηση της εθνότητας και γλώσσας. Το 70% που είναι αντίθετοι στην Συμφωνία δεν είναι ακροδεξιοί είναι πραγματικοί πατριώτες, γνωρίζουν την ιστορία τους και τι σημαίνει Μακεδονία, πως συγκροτήθηκε το ελληνικό έθνος. Οι Μακεδόνες είπε ο κ. Μητσοτάκης ενοχλούνται όταν ακούν τον υπουργό Παιδείας να μην στηρίζει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που είπε ότι όχι δεν θα διδάσκεται μακεδονική γλώσσα, ο κ. Γαβρόγλου σφυρίζει αδιάφορα. Αλλά, συνέχισε, οι άνθρωποι αυτοί υπέγραφαν επιστολές το 2008 για να αναγνωριστούν τα Σκόπια Μακεδονία σκέτη.

-ο τέταρτος λόγος είναι η αφόρητη και άκρως προσβλητική προσπάθεια του κ. Τσίπρα να διχάσει τους Έλληνες διαμορφώνοντας ένα κλίμα τοξικότητας και διχασμού που μας πηγαίνει χρόνια πίσω. Αν είχε πρόγραμμα και πολιτική δεν θα έκανε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου και δεν θα χρησιμοποιούσε τον μηχανισμό του Μαξίμου για να στήσει σκευωρίες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης λέγοντας ότι θα τον θυμάται και την διάψευση των προσδοκιών που της είχε δημιουργήσει ο κ. Τσίπρας. Έκανε προσωπική αναφορά στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λέγοντας ότι "από το 1990 είχε το θάρρος να κάνει πράξη την πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας, πολιτική την οποία εγώ δεσμεύομαι να συνεχίσω". Αναφέρθηκε στο βάρβαρο περιστατικό στη Νέα Ζηλανδία υπογραμμίζοντας ότι "απέναντι στο μίσος έχουμε το θάρρος να πούμε ότι στην Θράκη είμαστε παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων και να είμαστε περήφανοι για αυτό που έχουμε πετύχει και πρέπει να το διαφημίσουμε στην Ευρώπη και να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους για να το ενισχύσουμε".

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι διαθέτει ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Μακεδονία και την Θράκη, για την αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων θησαυρών τους καθώς διαθέτουν σημαντικούς πόρους και στην πρωτογενή παραγωγή και στον δευτερογενή τομέα αλλά και στον τουρισμό καθώς έχουν πολιτιστική κληρονομιά και σημαντικά μνημεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λέγοντας ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος "χάσαμε ευκαιρία λόγω ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουμε το άρθρο 16 και να αποκτήσουμε μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ακόμη και στη Βόρειο Κορέα έχουν ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Χάσαμε οκτώ χρόνια. Αλλά αυτό αυξάνει την ευθύνη μας για την ενίσχυση των δημοσίων Πανεπιστημίων". Δεσμεύτηκε ότι η Μακεδονία και η Θράκη θα γίνει περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο, και στο πλαίσιο αυτό θα ενισχυθεί η νομική της Κομοτηνής ενώ, ανέφερε ότι στεναχώρησε τους πατρινούς καθώς τους ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται νομική σχολή στην Πάτρα.

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη και τους οπαδούς της ΝΔ είπε "Σας ζητώ να στηρίξετε τον Χρήστο Μέτιο για Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εμένα προσωπικά". Εξήγησε ότι στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου "προσδιορίζουμε το μέλλον τι είναι πρόοδος και τι είναι συντήρηση και ποιός έχει άποψη για το μέλλον".

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους παλαιούς αγωνιστές της παράταξης που στήριξαν τον κόμμα στα δύσκολα. "Εκεί που κάποιοι σπεύδανε να μας ξεγράψουν η ΝΔ απέδειξε ότι έχει ρίζες και στήριξη και γι αυτό είναι εδώ για να δώσει τη μάχη". Παράλληλα καλωσόρισε και τους νέους φίλους.