Σφοδρή επίθεση των «53» στον Γιώργο Τσίπρα για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση

150
Σφοδρή επίθεση των «53» στον Γιώργο Τσίπρα

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι «53» εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Γιώργου Τσίπρα για την εκλογή προέδρου του κόμματος από τη βάση.

Οι αναφορές του βουλευτή του κόμματος και ξαδέρφου του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου Τσίπρα, σχετικά με τον τρόπο εκλογής του προέδρου στο επόμενο Συνέδριο, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους των «53», Πάνου Λάμπρου.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσίπρας υποστήριξε, σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ότι η εκλογή προέδρου από τη βάση θα ήταν ένα πολιτικό γεγονός από μόνο του «επιβεβαιώνοντας την απήχηση του Αλέξη Τσίπρα στον λαό και φέρνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κοντά μας».

Ακόμα, ο Γιώργος Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι επιτακτικός ο ριζικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ και η επανίδρυση σε ένα νέο εγχείρημα.

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση του Πάνου Λάμπρου, καθώς για τα δύο αυτά ζητήματα η κίνηση των «53» έχει πάρει ξεκάθαρη θέση αρνητικά.

«Ρε τι τραβάμε με τα ξαδέλφια... (και δεν εννοώ τα δικά μου)», αναφέρει σε ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη στην «ΚΡΗΤΗ TV» ξεκαθάρισε ότι η εκλογή του προέδρου σε αυτή τη φάση θα γίνει από το Συνέδριο, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει στο μοντέλο που «εφαρμόστηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου και ακολούθησε μετά και η Νέα Δημοκρατία στην εκλογή Σαμαρά και αργότερα στην εκλογή Μητσοτάκη».

Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε τις προθέσεις του, ορισμένοι ανησυχούν ότι η εκλογή από τη βάση μπορεί να περάσει από την «πίσω πόρτα».

Δηλαδή, να εκλεγεί ο πρόεδρος στο συνέδριο αλλά ταυτόχρονα να εγκριθεί καταστατική αλλαγή που να προβλέπει ψηφοφορία από τη βάση, η οποία θα γίνει αμέσως μετά το τέλος του συνεδρίου.