Σηκώνει το γάντι ο Μητσοτάκης για τα Eργασιακά στη Βουλή

354
Έρχεται μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και του ΕΝΦΙΑ κατά 8%

Τα εργασιακά ζητήματα θεωρείται από πολλούς ως προνομιακό πεδίο της Αριστεράς.

Είτε η ίδια (ΣΥΡΙΖΑ) στήριζε με τις πολιτικές της τους εργαζόμενους, είτε όχι η άποψη αυτή κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό.

Οι κ.κ Τσίπρας και Κουτσούμπας επεχείρησαν (όχι κατόπιν συνεννόησης) να σηκώσουν το θέμα κοινοβουλευτικά καταθέτοντας επίκαιρες ερωτήσεις προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ζύγισε τα πράγματα και αποφάσισε να σηκώσει το γάντι, να μετατρέψει με δική του πρωτοβουλία τη συζήτηση σε ειδικής ημερησίας διάταξης και να υπερασπιστεί την πολιτική που υλοποιεί η Κυβέρνηση στα εργασιακά.

Η σχετική συζήτηση έχει προγραμματιστεί για αύριο στις δέκα το πρωί στην αίθουσα της Ολομέλειας. Η κίνηση αυτή δείχνει εκ μέρους του αυτοπεποίθηση για όσα έχει δρομολογήσει στο επίμαχο πεδίο.

Δεν είμαστε βέβαιοι αν είναι αρκετά, πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις, αλλά για εκείνο που μπορεί κανείς με βεβαιότητα να τονίσει είναι για την ανάγκη η σημερινή πλειοψηφία να αφήσει ένα σαφές κοινωνικό αποτύπωμα-πάντα μέσα στα όρια που επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τις δίνουν παραδοσιακά και πολύ περισσότερο στις τελευταίες εθνικές εκλογές ψήφο εμπιστοσύνης πλατιά λαϊκά στρώματα.

Το έχει άλλωστε αποδεχτεί και ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ομιλίας του στο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο του 2018, όταν μίλησε-όχι τυχαία- για το μεγάλο λαϊκό κόμμα.

Οι επιδόσεις της σημερινής Κυβέρνησης σε επίπεδο κοινωνικής συνοχής συνιστούν προτεραιότητα, ειδικά μετά από μια δεκαετία σκληρής λιτότητας και κρίσης και απ’ αυτό θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό η συνέχιση της πολιτικής της κυριαρχίας.