«Σηκώστε τους τόνους»

412

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην παρούσα φάση η Νέα Δημοκρατία είναι κυρίαρχη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό. Σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η οικονομία, η δημόσια τάξη και άλλου τα πηγαίνει καλά…

Στην αντίπερα όχθη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να ακολουθήσει, από τα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου της πολιτικής αντιπαράθεσης, επιθετική στρατηγική απέναντι στην κυβερνητική παράταξη κυρίως στα εθνικά θέματα και στα θέματα ασφάλειας.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο για όλα όσα συμβαίνουν στα φλέγοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να λένε ότι η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται μία συζήτηση ανάμεσα σε βουλευτές και γαλάζια στελέχη τα οποία εκτιμούν ότι το κόμμα και η Κυβέρνηση οφείλει να απαντά με επιχειρήματα και σε αυστηρό ύφος (κυρίως σε ότι αφορά την λεγόμενη δεξιόστροφη ατζέντα) ώστε να μην δημιουργούνται στην κοινή γνώμη λανθασμένες εντυπώσεις χαλαρότητας και υποχωριτικότητας.

Μάλιστα, τα ίδια στελέχη πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία στο σύνολο της πρέπει να υπενθυμίζει στους πολίτες ποια ήταν η στάση Τσίπρα σε αντίστοιχες δύσκολες περιόδους για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Αποτυπώνοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με μια πιο ψύχραιμη ματιά εκτιμούμε ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, δηλαδή ούτε χαλαρότητα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε και συνεχείς υψηλούς τόνους σ' αυτή τουλάχιστον τη συγκυρία...

Ας μην ξεχνάμε ότι τα εθνικά θέματα είναι ευαίσθητα...