«Σημιτικοί» σε απελπισία

295
Προκαλούν την κοινωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – ΜΕΡΑ 25 με το κατάπτυστο κείμενο ντροπή που υπέγραψαν για την πορεία του Πολυτεχνείου

Στην Κουμουνδούρου ακόμη πανηγυρίζουν επειδή, 31 χρόνια μετά την υπογραφή του «κοινού πορίσματος», βρέθηκε ένα κείμενο που είχε από κάτω τις υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Ωστόσο, η συμπόρευση του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον... Γκάντι - συγγνώμη, τον Γιάννη Βαρουφάκη με τις καθιστικές διαμαρτυρίες έξω από τη Βουλή εννοούσε η στήλη - δεν άρεσε σε όλους στον ΣΥΡΙΖΑ. Η στήλη πληροφορείται - και θα επανέλθει και το επόμενο Σάββατο με πλούσιο παρασκήνιο που «αλιεύει» καθημερινά - ότι η τάση των «εκσυγχρονιστών» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είδε με καθόλου καλό μάτι τη συμπόρευση των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς.

Η ενόχλησή τους, μάλιστα, οφείλεται σε δύο λόγους: πρώτον, στο ότι θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας με το «happening» στο ΕΑΤ ΕΣΑ και την πολιτική στήριξη που παρέσχε στη συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ θόλωσε για  άλλη μία φορά το μήνυμα υπευθυνότητας που προσπαθεί να στείλει αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Και, δεύτερον, διότι το κοινό κείμενο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δείχνει να αμφισβητεί τη στρατηγική της Κουμουνδούρου για «άνοιγμα» προς το Κέντρο. Σε απλά ελληνικά, όπως το έθεσε στη στήλη πρώην «σημιτικός», που ειδικεύεται στα γλαφυρά ελληνικά και στις πολιτικές «μετεγγραφές», «Προοδευτική Συμμαχία χέρι - χέρι με τον Κουτσούμπα και τον Μπαρουφάκη δεν γίνεται».

Εδώ που τα λέμε, όμως, ας πρόσεχε.