Σιβηρία: Πολική αρκούδα εντοπίστηκε 300 μίλια μακριά από το «σπίτι» της (Video)

94
Περίπου 300 μίλια μακριά από την ακτή της Αρκτικής όπου βρίσκεται ο φυσικός της βιότοπος εντοπίστηκε μία πολική αρκούδα.

Περίπου 300 μίλια μακριά από την ακτή της Αρκτικής όπου βρίσκεται ο φυσικός της βιότοπος εντοπίστηκε μία πολική αρκούδα.

H αρκούδα είχε ακολουθήσει την αντίθετη κατεύθυνση και έτρεχε ακόμη πιο μακριά από το «σπίτι» της, ακολουθώντας τον παγωμένο δρόμο της Ρωσίας.

Υλικό δείχνει το χαμένο ζώο να τρέχει μπροστά από ένα αυτοκίνητο σε απομονωμένο αυτοκινητόδρομο που κατευθυνόταν στο Γιακούτσκ, γνωστό ως η πιο παγωμένη πόλη του κόσμου.

Η αρκούδα αγνόησε την προσπάθεια του οδηγού να την τρομάξει και να βγει από τον δρόμο και συνέχισε τρέχοντας προς τον νότο, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τη φυσική πηγή της για τροφή.

Οι αρμόδιοι οικολογικών οργανώσεων στη Σαχά, τη μακρινή ρωσική δημοκρατία όπου εντοπίστηκε το ζώο, ξεκίνησαν μια επείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό και τη διάσωση της αρκούδας, η οποία τελικά εντοπίστηκε 35 μίλια νότια της απομακρυσμένης περιοχής Μπαγκατάι, γνωστή και ως Γιακουτίγια.

Συνήθως οι πολικές αρκούδες δεν εισέρχονται τόσο πολύ στο εσωτερικό της χώρα προς τον θερμότερο νότο, αλλά αυτή δεν είναι και η μοναδική περίπτωση.