Σκευωρία Novartis: Αναφορά Φρουζή στον Άρειο Πάγο για αποδέσμευση τραπεζικού του λογαριασμού

214
Κωνσταντίνος Φρουζής Novartis πολιτικά πρόσωπα

Την αποδέσμευση τραπεζικού του λογαριασμού ζητά με αναφορά του στον Άρειο Πάγο το πρώην στέλεχος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

O πρώην αντιπρόεδρος της Novartis κατέθεσε μέσω των συνηγόρων του αναφορά ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, με αφορμή και τις πρόσφατες καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννη Αγγελή.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Φρουζής, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για δωροδοκία δεσμεύτηκε ο μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό, του οποίου προσκόμισε ολόκληρη την κίνηση, από όπου αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατιθέμενα σε ελληνικές τράπεζες.

Το πρώην στέλχος της Novartis ζήτησε την πλήρη αποδέσμευση αυτού, εισπράττοντας ωστόσο αρνητική απάντηση από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Επόμενο του βήμα ήταν να υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο διαβιβάζοντας το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με τη σειρά της η τελευταία διαβίβασε το αίτημα πίσω στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

«Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες».

Με την ίδια αναφορά ο Κωνσταντίνος Φρουζής υποστηρίζει ότι 16 μήνες μετά την «αποκάλυψη» της Novartis για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ποινικές διώξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο με «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

Έτσι, ζητά από την Εισαγγελέα την διερεύνηση των όσων καταγγέλλει.