Σκευωρία Novartis: Η Ν.Δ. θα ζητήσει εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου για την Προανακριτική

124
Novartis: Η Ν.Δ. θα ζητήσει εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου για την Προανακριτική

Την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από τη σύνθεση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για τη σκευωρία της Novartis αναμένεται να ζητήσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα εξηγήσουν πως τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται ότι γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας ή να προανήγγειλαν διώξεις πριν τις ασκήσει η δικαιοσύνη και ως εκ τούτου, θα πρέπει να εμφανιστούν στην επιτροπή ως μάρτυρες και όχι ως εξεταστές.

Το ίδιο αίτημα εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου αναμένεται να ζητήσουν και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους άλλωστε ήδη από χθες είχαν κάνει γνωστό ότι θα ζητήσουν να κλητεύσουν ως μάρτυρες. 

Ο Παύλος Πολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες ενώ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισκεφθεί την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Πάντως, δεν αποκλείεται στην ίδια τακτική να προχωρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την εξαίρεση του Θάνου Πλεύρη, με το σκεπτικό ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου φαίνεται να εκπροσωπούν εμπλεκόμενο στην υπόθεση.