Σκευωρία Novartis: Το κύκλωμα της λάσπης που ήθελε να «θάψει» δέκα πολιτικούς

423
Θύελλα αντιδράσεων για τη σκευωρία της Novartis

Στο στόχαστρο της Προανακριτικής Επιτροπής θα βρεθεί σύντομα το κύκλωμα των εκδοτών και των δημοσιογράφων, όπως το χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το οποίο είχε αναλάβει για λογαριασμό του Μαξίμου να ρίχνει λάσπη κατά των πολιτικών που επιχείρησε η Κυβέρνηση Τσίπρα να εμπλέξει στη σκευωρία της Novartis.

Mε τη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προαναγγέλλει στην ουσία την κλήση τριών εκδοτών και τεσσάρων δημοσιογράφων από την Προανακριτική Επιτροπή, προκειμένου να καταθέσουν για μια σειρά στημένων δημοσιευμάτων, τα οποία εμφανίζουν ενότητα γραμμής που προδίδει την προέλευσή τους.

Στην ουσία το κύκλωμα λειτουργούσε ως πυλώνας του παρακρατικού μηχανισμού που έστησε την άθλια σκευωρία με στόχο την εξόντωση κορυφαίων στελεχών της τότε αντιπολίτευσης.

Είχε άμεση σχέση με τα υπόγεια του Μαξίμου, αλλά και με ισχυρούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η κλήση τους στην Προανακριτική Επιτροπή αναμένεται να αποκαλύψει τη δραστηριότητα ολόκληρου του παρακρατικού μηχανισμού.

Τρέμουν μετά την νομιμοποίηση υποκλοπών για θέματα του Δημοσίου Συμφέροντος

Η παρακρατική συμμορία που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σκευωρία με τη Novartis αλλά και σε άλλες βρόμικες υποθέσεις λίγο πριν τις εκλογές άρχισε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της, γιατί είχε αντιληφθεί ότι μια σειρά από παράνομες δραστηριότητές της, είχαν καταγραφεί.

Γι’ αυτό η Κυβέρνηση παραμονές εκλογών, έσπευσε να αλλάξει τον νόμο που προέβλεπε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη Δικαιοσύνη υλικό από παράνομες υποκλοπές, όταν αυτό αφορά υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, φοροδιαφυγή αλλά και κακουργήματα.

Κάποιοι ισχυροί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, που εμπλέκονταν σε παράνομες υποθέσεις νόμισαν ότι με την αλλαγή του νόμου διασφάλισαν ασυλία και καθάρισαν οριστικά με το υλικό που τους ενοχοποιούσε, αφού δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τη Δικαιοσύνη.

Η ασυλία τους όμως τελειώνει οριστικά με την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα, ο οποίος προβλέπει ότι μπορεί η Δικαιοσύνη να χρησιμοποίησε υλικό που αποκτήθηκε από παράνομες υποκλοπές αν αυτό αποκάλυπτε εγκληματικές πράξεις που αφορούν σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν υπάρχουν επιλήψιμες συνομιλίες ανάμεσα σε μεγαλόσχημους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες.

Για παράδειγμα, εάν ένας υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε συνομιλήσει με επιχειρηματικό παράγοντα και από τις υποκλοπές των συνομιλιών αποκαλύπτεται συναλλαγή ή εκβιασμός, τότε η Δικαιοσύνη αξιοποιεί το υλικό για να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί αν ένας παράγοντας της Δικαιοσύνης εμφανίζεται να προσφέρει «υπηρεσίες» σε επιχειρηματίες που είχαν περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη.

Δεν αποκλείεται επίσης να έχουν καταγραφεί συνομιλίες ανάμεσα σε παράγοντες της προηγούμενης Κυβέρνησης με εκδότες που είχαν συμμετοχή στο στήσιμο της άθλιας πολιτικής σκευωρίας με όχημα τη Novartis.

* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου