Σκληρή απάντηση Ε.Ε. προς Ντι Μάιο: Στην Ευρώπη οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά

20
Σκληρή απάντηση Ε.Ε. προς Ντι Μάιο

Απάντηση στο τελεσίγραφο του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο, για την κατανομή των μεταναστών που έχουν αποκλειστεί στο πλοίο που βρίσκεται σε λιμάνι της Σικελίας έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στην Ευρώπη, οι απειλές δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

«Τέτοια καθόλου εποικοδομητικά σχόλια δεν βοηθούν και μας απομακρύνουν από μια λύση», πρόσθεσε αρνούμενος να σχολιάσει άμεσα τις απειλές του ντι Μάιο, προτιμώντας «γενικής φύσεως» παρατηρήσεις.

«Όπως έχουμε εξηγήσει τις τελευταίες ημέρες, η Επιτροπή εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται εντατικά για την επίλυση της κατάστασης. Άρα η εξεύρεση μιας λύσης για τα άτομα που βρίσκονται πάνω στο σκάφος είναι η πρώτη προτεραιότητά μας, εκεί επικεντρωνόμαστε και νομίζουμε επίσης πως είναι εκεί που πρέπει να επικεντρωθούν όλοι», είπε ακόμη ο Βίντερσταϊν.

Ο Λουίτζι ντι Μάιο, που είναι επίσης επικεφαλής του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρια (MSS) έδωσε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή (σήμερα) στην Ε.Ε. προκειμένου να εξεύρει μια λύση για την κατανομή σε άλλα κράτη μέλη περίπου 170 μεταναστών που είναι τώρα αποκλεισμένοι στο λιμάνι της Κατάνιας στη Σικελία πάνω στο σκάφος Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής.

Απείλησε επίσης ότι δεν θα καταβάλει την ετήσια συμβολή της Ιταλίας στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανέρχεται σε «20 εκατομμύρια ευρώ».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ