Σοκ: Ναρκωτικές ουσίες ανιχνεύθηκαν στη 10χρονη Μαρκέλλα

244
Ναρκωτικές ουσίες ανιχνεύθηκαν στη 10χρονη Μαρκέλλα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη.

Δύο ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται το κορίτσι, μετά την αίσια έκβαση που είχε η υπόθεση της εξαφάνισής της.

Η χορήγηση των ψυχοτρόπων ουσιών στη 10χρονη μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών Αρχών.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η ίδια αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Από εκεί και πέρα, είναι σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη, η οποία προέρχεται από το περιβάλλον της οικογένειάς του κοριτσιού, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς».

«Πρωταρχικός μας στόχος. Είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας», πρόσθεσε η Ανθούλα Ανάσογλου.