Σολτς για Eurogroup: «Ελπίζω πριν από το Πάσχα να έχουμε τη φώτιση και να συμφωνήσουμε»

93

Δυνατή θεωρεί ότι είναι μια συμφωνία πριν από το Πάσχα των Καθολικών για ένα πακέτο δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες του κορωνοϊού ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, παρά την αναβολή του Eurogroup για σήμερα, Πέμπτη.

«Νομίζω ότι μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό. Στις νυχτερινές διαπραγματεύσεις, μόνο σε ένα σημείο δεν υπήρχε συμφωνία. Ελπίζω ότι πριν από το Πάσχα θα έχουμε την ανάλογη φώτιση και θα τα καταφέρουμε να συμφωνήσουμε για το πακέτο διάσωσης», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Όλαφ Σολτς, το τελευταίο ανοικτό σημείο είναι να διοχετευτεί γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία η βοήθεια προς τις χώρες οι οποίες την χρειάζονται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«Την Γερμανία την ενδιαφέρει να μην συνδεθεί η εμπλοκή του ESM, όπως πριν από δέκα χρόνια, με τα πήγαινε-έλα των Επιτρόπων ή της τρόϊκας στις πληττόμενες χώρες προκειμένου να αναπτύξουν κάποια προγράμματα για το απώτερο μέλλον, η αλληλεγγύη θα πρέπει να οργανωθεί γρήγορα», πρόσθεσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.