Σουδανός μετανάστης με βρετανική υπηκοότητα ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο (Photos)

154

Ένας μετανάστης από το Σουδάν, γνωστός στην αστυνομία, πιστεύεται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης με αυτοκίνητο έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 ανθρώπων.

Ο 29χρονος Σαλίχ Χατέρ βγήκε από τον δρόμο και έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, αφότου πέρασε μία νύχτα οδηγώντας στην βρετανική πρωτεύουσα.

Σε μία παραλίγο νέα τραγωδία μετά από εκείνη στο Ουέστμινστερ πριν από 17 μήνες, οι περαστικοί γλίτωσαν από θαύμα, καθώς κανείς δεν έχασε τη ζωή του, ενώ μόνο μία κοπέλα ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά μετά από την επίθεση, ο δράστης που φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι, τζιν και ένα μαύρο μπουφάν, ακινητοποιήθηκε από ένοπλους αστυνομικούς

Ο Χατέρ, που θεωρείται ότι ενήργησε μόνος του, παρέμεινε περιέργως ήρεμος και σιωπηλός, χωρίς να προβάλει αντίσταση ενώ του φορούσαν χειροπέδες.

Η αστυνομία δεν βρήκε στο σημείο όπλα ή εκρηκτικά.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Χατέρ οδήγησε απότ ο Μπέρμιγχαμ στο Λονδίνο τη Δευτέρα το απόγευμα. Πέρασε όλη τη νύχτα οδηγώντας στο κεντρικό Λονδίνο, ενώ μετά πέρασε άλλη μιάμιση ώρα περιπλανώμενος κοντά στο Ουέστμινστερ, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα είχε ως στόχο μεγάλα γκρουπ τουριστών.

Ο Σουδανός δράστης δεν έχει μιλήσει στην αστυνομία από τη στιγμή που συνελήφθη

Οι Αρχές έκαναν έφοδο σε δύο διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ και μία στο Νότιγχαμ όπου ήταν καταχωρημένο το όχημα.

Ώρε μετά την επίθεση, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς δεν ήταν γωνστός για τρομοκρατική δραστηριότητα στο παρελθόν.

Την πορεία του ασημί αυτοκινήτου που έπεσε στις μπαριέρες στην πύλη του βρετανικού κοινοβουλίου το πρωί της Τρίτης τραυματίζοντας άγνωστο αριθμό πολιτών κατέγραψε κάμερα.

Στο βίντεο που μετέδωσε το BBC φαίνεται το ασημί αυτοκίνητο με τον μαύρο οδηγό που έχει συλληφθεί ως ύποπτος τρομοκρατικής επίθεσης, να αλλάζει ξαφνικά κατεύθυνση και να στρίβει αριστερά με πορεία προς το βρετανικό κοινοβούλιο.

Αφού διανύει ορισμένα μέτρα, πέφτει πάνω σε κάποιους πεζούς και τελικά ακινητοποιείται στις μπαριέρες που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του βρετανικού κοινοβουλίου.