Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική (Photos)

276
Χαλκιδική: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που «χτύπησε» τις τελευταίες ώρες περιοχές της Χαλκιδικής. Η κυκλοφορία σε διάφορους δρόμους είχε αποκλειστεί, σχολεία εκκενώθηκαν.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ολυμπιάδα, καθώς έσπασαν αντιστηρίξεις του υπερχειλισμένου ρέματος «Μπασδέκη» με το νερό να εφορμά στον οικισμό. Αυτό είχε σαν συνέπεια να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, ωστόσο με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν.

Στη περιοχή βρίσκεται ήδη ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλλιάνος, που έχει απευθείας επικοινωνία με τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εκτιμάται πως το φαινόμενο θα εκτονωθεί τις επόμενες ώρες, ενώ η περιοχή αναμένεται να κηρυχθεί εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  

«Η κατάσταση στην Ολυμπιάδα είναι δραματική με το νερό να κατακλύζει ιδιοκτησίες» τόνισε ο Στέλιος Βαλλιάνος.

«Έχουμε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων, το ρέμα “χτυπά” και μέσα στον οικισμό, αλλά με βάση την εικόνα που έχω ως τώρα (12:20μμ) δεν υπάρχει κίνδυνος ανθρώπινης ζωής.

Ο μηχανισμός του δήμου, η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας και οι Αρχές και είναι επί ποδός. Σε διάφορα σημεία στον Δήμο έχουμε προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ εκκενώσαμε προληπτικά νηπιαγωγεία και σχολεία σε Νέα Ρόδα, Στρατώνι και Παλαιοχώρι. Έχουν πέσει τεράστιες ποσότητες νερού, αναφέρει το halkidikinews.gr.

«Ο ποταμός Χαβρίας μαζί με τους παραποτάμους είναι στα όριά του, μόλις πέρασα από εκεί, με τον κίνδυνο υπερχείλισης να είναι ορατός γι΄ αυτό είμαστε σε επιφυλακής σε Παλαιοχώρι και Νεοχώρι» ανέφερε στο Radio North 98 ο Στέλιος Βαλλιάνος.

dromos1

Υποχώρησε οδόστρωμα στην επαρχιακή Πολυγύρου - Ιερισσού

Στο μεταξύ, εξαιτίας έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακές οδούς. Μάλιστα, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Ιερισσού υποχώρησε το οδόστρωμα και ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων.

Στo σημείο βρίσκεται η Τροχαία, η οποία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων από παρακαμπτήριες οδούς.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκαν στην κυκλοφορία οι εξής δρόμοι:

- η επαρχιακής οδός Πολυγύρου - Ιερισσού, στο ύψος των Βραστάμων και

- η επαρχιακής οδός Μουδανιών - Σάρτης, στο 58 χιλιόμετρο (ύψος Λακάρα).

dromos2

Πλημμύρισε σχολείο στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Τη διακοπή των μαθημάτων για σήμερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του Νέου Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής αποφάσισε ο δήμος, καθώς το πρωί διαπιστώθηκε ότι πλημμύρισε το λεβητοστάσιο του κτιρίου στο οποίο συστεγάζονται, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας Σιθωνίας, Κατερίνα Γιουβαρλάκη, "από σπασμένο παράθυρο, που δεν προλάβαμε να αντικαταστήσουμε, μπήκε νερό στο λεβητοστάσιο. Για λόγους ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων”.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, "έχει γίνει άντληση των υδάτων και κάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους", προκειμένου το σχολείο να είναι απολύτως ασφαλές.