Σοβαρά προβλήματα στον νομό Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία (Photos)

186
Σοβαρά προβλήματα στον νομό Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία (Photos)

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης η κακοκαιρία «Θάλεια».

Η κακοκαιρία έπληξε τον νομό Θεσσαλονίκης με την έντονη βροχόπτωση να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον Λαγκαδά.

Οι δρόμοι στο Καβαλλάρι, στο Λαγυνά και στο Περιβολάκι πλημμύρισαν με την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι και αυτή την ώρα να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία, σύμφωνα με το voria.gr.

Η Πυροσβεστική Yπηρεσία δέχθηκε συνολικά 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Επιχείρησε στην κοπή και απομάκρυνση ενός δέντρου το οποίο έπεσε λόγω της κακοκαιρίας.

Ακόμα, η Πυροσβεστική συνέδραμε σε αρκετά περιστατικά με απεγκλωβισμό και μεταφορά σε ασφαλές σημείο, με τον αριθμό των ατόμων να παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος.

Από την έντονη βροχόπτωση δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Μέχρι αυτήν την ώρα, 19 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το Περιβολάκι, το Καβαλάρι, τα Λαγυνά και τις επαρχιακές οδούς από Λαγκαδά για Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες.

Πάντως, η κακοκαιρία που έπληξε τον νομό το βράδυ της Πέμπτης δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στην υπόλοιπη πόλη.

Από την έντονη βροχόπτωση εγκλωβίστηκαν και ΙΧ στον δρόμο από Λαγκαδά προς Χρυσαυγή και από Λαγκαδά προς Πέντε Βρύσες.

Η διοίκηση του δήμου ανήρτησε ανακοίνωση στη σελίδα της στο Facebook, στην οποία αναφέρει:

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ο δήμος Λαγκαδά λόγω της κακοκαιρίας. Παρακαλούνται οι δημότες εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στους δρόμους και ειδικότερα κατά τη διέλευση των ιρλανδικών διαβάσεων».