Σοβαρές καταγγελίες για την δράση παραδικαστικού επί ΣΥΡΙΖΑ

58
Μήνυση Κουρτάκη στον Φιλιππάκη

Στα ίχνη παραδικαστικού κυκλώματος που δρούσε επι των ημερών της διακυβέρνησης Τσίπρα, βρίσκονται οι αρχές μετά από τις πρώτες καταγγελίες που έφτασαν στα εισαγγελικά γραφεία.

Και μιλάμε για επώνυμες αναφορές που καταδεικνύουν την παράνομη δράση μιας ομάδας ανθρώπων, που είχε ως στόχο να θέτει σε ομηρία, επιχειρηματίες, πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και δικαστικούς λειτουργούς που δεν έκαναν τα χατήρια του «μεγάλου». Με βάση τις πρώτες ενδείξεις το κύκλωμα αν και στήθηκε στο «δρόμο» είχε κανονική δομή και λειτουργούσε με υποδειγματικό τρόπο.

Του Γιάννη Κουρτάκη*

Απολύτως κυρίαρχος ο «υπουργός» που έδινε τις κατευθυντήριες γραμμές για το πως θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέλη της Οργάνωσης. Η μεθοδολογία -που έχει εκθέσει και τους δρώντες στην Οργάνωση- ήταν γνωστή και στις περισσότερες περιπτώσεις επαναλαμβανόμενη. Μια ανώνυμη επιστολή που έφτανε στο γραφείο του υπουργού, προκαλούσε σχεδόν αυτόματα δημοσίευμα σε δυο συγκεκριμένες εφημερίδες.

Ακολούθως ένας πρόθυμος εισαγγελεας, που ήταν φανατικός αναγνώστης των δυο συγκεκριμένων εφημερίδων, άνοιγε δικογραφία και το έργο μόλις άρχισε να παίζεται. Μετά σε καθημερινή βάση, υπουργός, εκδότες, δικηγόροι και εισαγγελείς παρακολουθούσαν τη θέμα, προβαίνοντας σε κινήσεις που παραπέμπουν στην Σικελια.

Αφού ξεκινούσε η εισαγγελική έρευνα, ενημερώνονταν και το Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε πολλές περιπτώσεις να παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη των υποθέσεων. Σε πολλές ιστορίες ακούγεται και το όνομα του πρώην υπουργού Πάνου Καμμένου, ο οποίος στην αρχική φάση της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είχε δείξει διάθεση να εμπλακεί σε βάθος και με τα θέματα της Δικαιοσύνης.

Τα όσα ακούγονται -και ακούγονται στην κυριολεξία- προκαλούν ανατριχίλα. Το παραδικαστικό κύκλωμα ήταν αδίστακτο. Δεν υπολόγιζε στην κυριολεξία τίποτα και κανένα. Μάλιστα το «δρομολόγιο» ήταν γνωστό. Μετά την ανώνυμη επιστολή, δημοσιεύματα και την δίωξη, ακολουθούσε η διαπραγμάτευση. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Δικηγόροι μέλη της Οργάνωσης πλησίαζαν τους εμπλεκόμενους και τους «πουλούσαν» υπηρεσίες. «Να ξέρεις ότι μπορώ να βοηθήσω στην υπόθεση σου» έλεγαν. Μεταξύ των προσφερόμενων υπηρεσιών που περιείχε ο τιμοκατάλογος, συμπεριλαμβάνονταν και η αυτοπρόσωπη παρουσία του «υπουργού» στο σπιτι ή σε χώρο που θα αποφάσιζαν από κοινού οι συναλλασσόμενοι.

Παράλληλα με τα ντακαβερια οι δικηγόροι -που εντεκως τυχαία - προσέφεραν υπηρεσίες και στα μέλη της Οργάνωσης, επισκέπτονταν καθημερινά τα εισαγγελικά γραφεία, πιέζοντας προς την κατεύθυνση των λύσεων που είχαν υποσχεθεί στους «πελάτες» τους. Το παραδικαστικό που στήθηκε επι ΣΥΡΙΖΑ έχει και άλλες πολλές πτυχές. Για παράδειγμα όταν οι δικαστικοί λειτουργοί δεν έκαναν τα χατήρια του «υπουργού», την επόμενη έβλεπαν ανώνυμο δημοσίευμα σε δυο (ίδιες) εφημερίδες που τους αφορούσε.

Χωρίς ονόματα, αλλά με αναλυτική περιγραφή. Ο στόχος προφανής που δεν άλλος από την αποστολή του μηνύματος. Τα «θύματα» έχουν συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Περαν τούτου, κάποιοι λένε, ότι σημαντική υπήρξε και η συμβολή υπηρεσιών που κλήθηκαν να συνεισφέρουν στην αποκάλυψη του κυκλώματος. Συγκεκριμένα καταλυτικό ρόλο φαίνεται ότι έχουν παίξει πρόσωπα που διατηρούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τις μυστικές (και όχι μόνο) υπηρεσίες του Ισραήλ.

Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που επισημαίνουν ότι σε ανύποπτο χρόνο, υπήρξε ενημέρωση του κ. Τσίπρα για την δράση του παραδικαστικού κυκλώματος, από τον απερχόμενο διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.

*Από την στήλη «Πρωινός καφές» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»