Κυβέρνηση Μεταρρυθμίσεων: Διαρκής πόλεμος με αγκυλώσεις και παθογένειες του χθες

118

Οριστικό τέλος σε παθογένειες και αγκυλώσεις του χθες που κρατούσαν τη χώρα δέσμια ισχνών μειοψηφιών επιχειρεί να βάλει η Κυβέρνηση, επιδεικνύοντας μεγάλη αποφασιστικότητα και μηδενική ανοχή.

Το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που υπερψηφίστηκε χθες, συνιστά μία κίνηση ουσίας και υψηλού συμβολισμού που έρχεται να σπάσει κατεστημένα δεκαετιών και να αντιμετωπίσει δραστικά και χωρίς μισόλογα κρούσματα βίας και ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια, απομεινάρια μιας νοοτροπίας ασυδοσίας που καλλιεργήθηκε από δήθεν προοδευτικούς στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να μπει τάξη σε ένα χώρο που έχει γνωρίσει πολλά επεισόδια αναίτιων τραμπουκισμών και σωματικής και ψυχολογικής βίας είναι δεδομένη και οι αλλαγές, παρά τις αντιδράσεις ακόμη και μίας πλευράς των πανεπιστημιακών που επιμένουν σε αλισβερίσια και δοσοληψίες με τους ταραξίες.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάζει μπρος την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις δημόσιες συναθροίσεις, ώστε αφενός οι πολίτες να μπορούν να ασκούν το αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αφετέρου όμως αυτό να μην πλήττει το δικαίωμα των εργαζομένων και των υπολοίπων στην κανονικότητα και στην ελεύθερη πρόσβαση στα κέντρα των μεγαλουπόλεων.

Εκτός των άλλων, η Κυβέρνηση επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως στους πολύπαθους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, στη σκιά των οδυνηρών αποκαλύψεων με πρωταγωνιστές ανήθικους καουμπόηδες του πνεύματος και της Τέχνης που αμαύρωσαν με τη συμπεριφορά τους έναν κλάδο που μεγαλουργεί από τα πανάρχαια χρόνια.

Σε άλλα επίπεδα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της που ξεκίνησε με την πολιτική αλλαγή του 2019, επιδιώκοντας να συμβάλλει αποφασιστικά στην εμπέδωση συγκεκριμένων αρχών στο δημόσιο βίο που θα αποτρέπουν φαινόμενα που αναβλύζουν δυσωδία και βρωμιά.

Θετική ανταπόκριση καταγράφει επίσης και το σχέδιο του αρμόδιου υπουργείου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση, ενός πονήματος παρωδία που έθρεψε κουλτούρες αδιαφάνειας και συναλλαγών κάτω από το τραπέζι.