Σπυράκη: "Δούρειος Ίππος του ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα Δημοκρατία"

296
Μαρία Σπυράκη Πάνος Καμμένος Αλέξης Τσίπρας

Ιδιαιτέρως δηκτική αλλά και αποκαλυπτική για τον ύποπτο ρόλο που διαδραματίζει η εφημερίδα "Δημοκρατία" σε σχέση με την Κεντροδεξιά Παράταξη (όπως και η "Εστία" που ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία) ήταν σήμερα η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

"Οι εκδότες της τρώνε τα βράδια με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ" είπε αναφερόμενη στο σημερινό της πρωτοσέλιδο υπογραμμίζοντας παράλληλα πως " η συγκεκριμένη εφημερίδα, που διατείνεται ότι υποστηρίζει την Παράταξη, δεν είναι τίποτε άλλο από τον Δούρειο Ίππο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκδότες της τρώνε τα βράδια με Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες, που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, πρέπει να γνωρίζουν τον ρόλο της συγκεκριμένης εφημερίδας, που δεν αποτυπώνει τίποτε άλλο από τις επιθυμίες της Κυβέρνησης στο πρωτοσέλιδό της..."

Η κυρία Σπυράκη κλήθηκε να σχολιάσει και τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Στην πλειονότητα των δημοσκοπήσεων η ΝΔ προηγείται με διψήφιο ποσοστό. Οι δημοσκοπήσεις δεν μας απασχολούν. Αυτό που μας απασχολεί είναι τα ΜΜΕ που φιλοξενούν τις δημοσκοπήσεις.  Οι βουλευτές της ΝΔ εχουν καταθέσει ερωτήσεις για διαδικτυακό τζόγο, Γιατί η κυβέρνηση δεν τον ελέγχει, όταν εκεί δραστηριοποιούνται και επιχειρηματίες που έχουν και ΜΜΕ» σημείωσε.

«Δυστυχώς οι δεσμεύσεις παραμένουν» τόνισε η κ. Σπυράκη, η οποία σε σχόλιό της τοποθετήθηκε και σχετικά με τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είπε συγκεκριμένα ότι για την κυβέρνηση θολώνει το μήνυμα σε περίπτωση διεξαγωγής τους μαζί με τις ευρωεκλογές, για να σημειώσει πως αντίστοιχα θολώνει προφανώς το μήνυμα σε περίπτωση διεξαγωγής και των εθνικών εκλογών, μαζί με τις ευρωεκλογές.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που ισχύει σήμερα και θα έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές που θα έχει κερδίσει η ΝΔ. Δεν υπάρχει χώρος για παιχνίδια με τα εκλογικά συστήματα» ανέφερε. Σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο είπε ότι το πρόγραμμα που εμφανίζει ως αναπτυξιακό η κυβέρνηση, δεν δεσμεύει τη ΝΔ.

 

Στην ερώτηση γιατί η ΝΔ δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση διάψευσης των δημοσιευμάτων που ήθελαν εκτός ψηφοδελτίων τον Β. Μεϊμαράκη και αρκέστηκε σε σχετική διαρροή, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε πως «το θέμα αυτό έχει κλείσει, έχουμε δώσει σαφείς και επαρκείς εξηγήσεις».

Για τα ελληνοτουρκικά, η κα Σπυράκη έκανε λόγο για δυσλειτουργία από την πλευρά της κυβέρνησης και τόνισε πως είναι απαραίτητο η Ελλάδα να στέλνει σοβαρό και σαφές μήνυμα και επείγει να υπάρξει κυβερνητικός συντονισμός.

Για το νομοσχέδιο που αφορά το θέμα της υιοθεσίας και από ομόφυλα ζευγάρια, είπε ότι η ΝΔ δεν συμφωνεί, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως δεν είναι ώρα για τέτοια συζήτηση.

Σχολιάζοντας, επίσης, τα όσα συνέβησαν χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να καλύψει τον κ. Καμμένο. «Αργά ή γρήγορα οι ευθύνες θα αποδοθούν» συμπλήρωσε, λέγοντας πως χθες η επιτροπή βρέθηκε αντιμέτωπη με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ ανέφερε ότι η κυβέρνηση, υπό την πίεση των υποχρεώσεων που έχει, προχωρεί σε πρόχειρη ιδιωτικοποίηση.  «Φτιάχνουν την κουτσή ΔΕΗ και την οδηγούν σε κατάρρευση, εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή την κατάληξη» συμπλήρωσε.