Σρι Λάνκα λίγο πριν το μακελειό: Η στιγμή που καμικάζι μπαίνει σε εκκλησία (Βίντεο)

99

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τη στιγμή που ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν τη Σρι Λάνκα την Κυριακή μπαίνει σε εκκλησία, λίγο πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.

Ανάμεσα στους 290 νεκρούς βρίσκονται τα παιδιά του Δανού μεγιστάνα Άντρες Πολ Χόλσιν, καθώς και ένα ζευγάρι Ισπανών και τουλάχιστον τέσσερις Αμερικανοί.

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο δημοσιεύθηκε από το ινδικό κανάλι TV9 και φέρεται να απεικονίζει έναν από τους καμικάζι να εισέρχεται στην Εκκλησία St. Sebastian, φορώντας ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης. Μία μεγάλη ουρά κόσμου φαίνεται να περιμένει έξω από το ναό, ανήμερα του Πάσχα των καθολικών, που έμελλε να βαφτεί με το αίμα 290 ανθώπων σε διαδοχικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία.

Την ίδια ώρα, επιζήσαντες από τη μία από τις εκκλησίες, όπου σημειώθηκαν επιθέσεις, περιέγραψαν πώς ένας από τους βομβιστές, με υποδειγματική ψυχραιμία πέρασε μπροστά από τους πιστούς και μάλιστα χάιδεψε κι ένα παιδάκι στο κεφάλι λίγα λεπτά πριν σκορπίσει το θάνατο.

Ανάμεσα στα 290 θύματα, βρίσκονται και τρία από τα τέσσερα παιδιά του Δανού μεγιστάνα, Άντρες Πολ Χόλσιν.

Ο 46χρονος Χόλσιν, που είναι ο κύριος μέτοχος του κορυφαίου παγκοσμίως διαδικτυακού καταστήματος λιανεμπορίου ρούχων, Asos.com, έχει ανακηρυχθεί από το Bloomberg ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Δανίας με περιουσία 41,6 δισεκατομμυρίων δανέζικες κορώνες. Είναι επίσης και ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την εφημερίδα Times.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας ανέφερε τη Δευτέρα ότι στη Σρι Λάνκα σκοτώθηκαν τρεις Δανοί και ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος επιβεβαίωσε ότι τα θύματα είναι τα παιδιά του.

«Δυστυχώς, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή. Επομένως δεν έχουμε άλλα σχόλια», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Η οικογένεια επισκεπτόταν τη χώρα για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια από τα παιδιά της οικογένειας έχασαν τη ζωή τους. Πριν από μερικές ημέρες, η μία κόρη του Χολς Πόβλσεν ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram, όπου φαίνονται τα τρία αδέλφια της μπροστά σε μια πισίνα.