Στα δύο κομμάτια ο ΣΥΡΙΖΑ για τους υδρογονάνθρακες - Έρχεται αντάρτικο διαρκείας;

308
Στα δύο κομμάτια ο ΣΥΡΙΖΑ για τους υδρογονάνθρακες

Νέους τριγμούς έχουν προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ οι υδρογονάνθρακες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε σε διάστημα λίγων μηνών να πει «ναι», «όχι» και «παρών» στις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης πιθανών κοιτασμάτων.

Πρόκειται για τέσσερις συμβάσεις που υπέγραψε σε πανηγυρικό κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός λίγο πριν την διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Όταν όμως οι συμβάσεις ήρθαν στην Βουλή για κύρωση ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών».

Ωστόσο, τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του κόμματος ψηφίζοντας «όχι».

Πρόκειται για τους Νίκο Φίλη, Κώστα Ζουράρι, Θανάση Παπαχριστόπουλο και Σάκη Παπαδόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συζήτηση των συμβάσεων στην Ολομέλεια της Βουλής ο Nίκος Φίλης  άσκησε κριτική εξ αριστερών στην ηγεσία της Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι η Κλιματική Αλλαγή που σήμερα επικαλείται ίσχυε και πριν τις εκλογές όταν ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραφε τις σχετικές συμβάσεις ενώ την απόσυρση των συμβάσεων είχε ζητήσει και ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ωστόσο τήρησε την κομματική γραμμή.

«Είστε για ομαδική ψυχοθεραπεία» είχε σχολιάσει τότε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κυρώνει τις συμβάσεις που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.