Στα «λευκά» περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Λάρισας (Videos&Photos)

167
Το χιόνι στον Χορτιάτη ξεπέρασε τα 30 εκατοστά μέσα στο χωριό

Μπορεί να έχουμε μπει στον Απρίλιο, ωστόσο σήμερα ο καιρός σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας θυμίζει χειμώνα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο και το πρωί σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Λάρισας.

Μάλιστα, αρκετές περιοχές έχουν «ντυθεί» στα λευκά μετά τις πυκνές χιονοπτώσεις.

Το χιόνι στον Χορτιάτη ξεπέρασε τα 30 εκατοστά μέσα στο χωριό, ενώ 11 εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη επιχειρούν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Κάτοικοι του Χορτιάτη επισημαίνουν ότι αν και είναι συνηθισμένοι στα χιόνια, τόσο έντονη χιονόπτωση μέσα στον Απρίλιο, σπάνια έχουν ζήσει στην περιοχή και δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από το ακραίο για την εποχή φαινόμενο. «Δέκα χρόνια ζω στον Χορτιάτη, πρώτη φορά βλέπω τόσο χιόνι, τον Απρίλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.


Επίσης, χιονίζει σε Ωραιόκαστρο, Πανόραμα, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, Ρετζίκι και στην περιοχή του Σοχού.

Καιρός: Χιόνιζε όλη νύχτα στον Χορτιάτη, «μάχη» δίνουν 11 εκχιονιστικά στο οδικό δίκτυο

Ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη παραμένει κλειστός, όπως επίσης και ο δρόμος Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου, εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Στο επαρχιακό δίκτυο Λαγκαδά – Ηρακλείου έχει απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων λόγω υπερχείλισης υδάτων.

Ακόμα, έκλεισε λόγω υπερχείλισης ρέματος η επαρχιακή οδός Λαγκαδικίων – Προφήτη.

«Επιχειρούν έντεκα εκχιονιστικά μηχανήματα από τις 12 το βράδυ, ενώ σε επιφυλακή έχουμε αλλά 10 οχήματα για τον αποχιονισμό της περιοχής. Έχουμε μοιράσει σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα 300 σακιά με αλάτι για τα δύσκολα σημεία των δρόμων, ενώ οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από τα κοινοτικά καταστήματα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ιωάννης Ντίτσιος.

Χιόνια στην Ημαθία

Στην Ημαθία και συγκεκριμένα στον Δήμο Αλεξάνδρειας, τη νύχτα σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση με το τοπίο να ντύνεται στα λευκά σε πολλές περιοχές, αναφέρει το GRTimes.gr.

Από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του δήμου, ανά διαστήματα.

Χιόνισε στα ορεινά της Λάρισας

Χιονόπτωση σημειώθηκε και σε ορισμένες περιοχές του Νομού Λάρισας. Τα φαινόμενα εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στους δρόμους προς Κοζάνη, Γρεβενά, Κατερίνη, αλλά και στην περιοχή Λιβάδι. Το ύψος του χιονιού έχει φτάσει περίπου τους 10 πόντους.

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Χρήστος Καλομπάτσιος, μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν σε ετοιμότητα στα σημεία όπου υπήρχε χιονόπτωση για να κρατούσαν το εθνικό και περιφερειακό δίκτυο ανοιχτό.

Επίσης, μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να επιχειρήσουν αν χρειαζόταν στην περιοχή Σπηλιά του Κισσάβου, αλλά και στην περιοχή Καλλιπεύκη.