Στα μουλωχτά Τσίπρας και Σπίρτζης επισκέφτηκαν το Μάτι (Photos)

57
Τσίπρας και Σπίρτζης επισκέφτηκαν το Μάτι

Το Μάτι επισκέφτηκαν το πρωί στα μουλωχτά και την ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ήταν λίγο μετά τις δέκα το πρωί όταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, έφτασε στο για να ακολουθήσει λίγη ώρα αργότερα και η άφιξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Σε καφετέρια της περιοχής, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός συναντήθηκαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων του Ματιού και του Βουτζά με τον λόγο να παίρνει πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας:

«Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι κλειστά, η συζήτηση ανοιχτή», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν να πάρει τον λόγο ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για τους «πράσινους» (αυτοί που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές) καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για τους «κίτρινους» και τους «κόκκινους» (όσοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές).

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε πως οι πρώτες μπουλντόζες στην περιοχή αναμένεται να πιάσουν δουλειά από τις αρχές του νέου έτους ενώ διευκρίνισε ότι τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν και πως οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν αποζημίωση προκειμένου να χτίσουν κάπου αλλού.

Τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών επιτροπών ζήτησαν από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι μόνιμες κατοικίες, αίτημα που έγινε δεκτό.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής μία κατ' ιδίαν συνάντηση, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

tsipras_spirtzis_katoikoi_mati3-750x430

tsipras_spirtzis_katoikoi_mati4

tsipras_spirtzis_katoikoi_mati3

tsipras_spirtzis_katoikoi_mati2