Γ.Κουρτάκης-«Παραπολιτικά»: Γιατί με τον Κυριάκο

618
Με άρθρο του στη στήλη «Πολιτικός Καφές», ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης

Με άρθρο του στη στήλη «Πολιτικός Καφές», ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης εξηγεί με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους η εφημερίδα «Παραπολιτικά» αποφασίζει να στηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της Κυριακής.

Όπως σημειώνει, παρόλο που «στους περισσότερους δεν αρέσουν οι ξεκάθαρες κουβέντες και οι μεγάλες αλήθειες. Και δεν αρέσουν, γιατί, μεταπολιτευτικά, εθιστήκαμε στο ψέμα και στην υποκρισία», αποτελεί κατάκτηση για τη Δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια μιας μακράς προεκλογικής περιόδου ο ηγέτης της ελληνικής Κεντροδεξιάς δεν μπήκε στον πειρασμό της παροχολογίας.

Ο κ. Κουρτάκης αναφέρει ότι «οι συγκεκριμένες κάλπες έχουν ξεχωριστή σημασία και βαρύτητα καθώς δίνεται η δυνατότητα στο εκλογικό σώμα να στείλει σπίτι του τον χειρότερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Ένας από τους προφανείς λόγους που πρέπει να εκλεγεί κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία είναι, σύμφωνα με το άρθρο, το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης σε μια κρίσιμη στιγμή ενώνει τους Ελληνες.

«Και τους δεξιούς και τους κεντρώους και τους πολλούς και τους λίγους. ΟΛΟΥΣ. Γιατί είναι ένας πολιτικός με μια διαφορετική πολιτική κουλτούρα, που δεν έχει ως πρότυπο τον Πολάκη και τον Καμμένο».

«Επειδή είναι τώρα η ΕΥΚΑΙΡΙΑ να μη χαθεί ακόμα μία ΕΥΚΑΙΡΙΑ» καταλήγει ο Γιάννης Κουρτάκης.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Κουρτάκη στα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορούν, εκτάκτως την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στα περίπτερα ολόκληρης της χώρας.

«Παραπολιτικά»

Διαβάστε στα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορούν εκτάκτως αύριο 

Αύριο, εκτάκτως, Παρασκευή 5 Ιουλίου, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!

Διαβάστε:

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

Για ποιους λόγους την Κυριακή ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία

Αρθρο-παρέμβαση του Γιάννη Κουρτάκη για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

· Οι προτεραιότητες και οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

· Πώς θα δοθεί η μάχη για τη μείωση των πλεονασμάτων. Το σχέδιο διαπραγμάτευσης του «γαλάζιου» επιτελείου και το Plan B της Πειραιώς

· Το σχέδιο της ΝΔ για να αποφευχθούν οι εκλογές με απλή αναλογική

· Η «Μαύρη Βίβλος» της διακυβέρνησης Τσίπρα

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

«Η επόμενη κυβέρνηση θα παραλάβει τη χώρα σε οριακή κατάσταση»

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

«Ερχόμαστε για να ενώσουμε όλους τους Ελληνες»

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το τέταρτο και σκληρότερο Μνημόνιο»

«Παραπολιτικά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ SECRET

· Πλειστηριασμοί «πνίγουν» τον Ζήση Βρύζα

· Πριγκιπική βάφτιση με νονά την εγγονή του τέως, Ολυμπία

· Ο γνωστός Καμμένος ελέγχεται από το ΚΕΦΟΜΕΠ

«Παραπολιτικά»

Εκτάκτως την Παρασκευή 5 Ιουλίου με τα Παραπολιτικά 2 μεγάλες προσφορές

Μη χάσετε τον νέο τόμο της μνημειώδους συλλεκτικής σειράς «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ» από την Εκδοτική Αθηνών, «ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»

Οι δύο νέοι τόμοι της «Ελληνικής Μυθολογίας» παρουσιάζουν τον πλέον γνωστό παγκοσμίως μυθικό πόλεμο, τον Τρωικό, από τα αίτια και τις αφορμές του έως την άλωση της Τροίας και τον γυρισμό των Ελλήνων στις πατρίδες τους. Το πρώτο μέρος, που κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Παρασκευή 5 Ιουλίου με τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», αναφέρεται στην προϊστορία του Τρωικού Πολέμου, στην πολιορκία και την άλωση καθώς και στην επιστροφή των Ατρειδών.

Ο αναγνώστης θα μπορέσει έτσι να παρακολουθήσει τον μύθο του Τρωικού Πολέμου από την αρχή και πώς αυτός εξελίχθηκε σιγά-σιγά, γονιμοποιώντας τη φαντασία μεγάλων ποιητών, ενώ παράλληλα η πλούσια εικονογράφηση θα τον βοηθήσει να κατανοήσει πόση επίδραση άσκησε ο μύθος στους εκπροσώπους των καλών τεχνών.

Είναι γνωστό σε όλους πως ο μεγαλύτερος ποιητής της αρχαιότητας, ο Όμηρος, κατά το δεύτερο μισό του 8ου αιώνα πήρε τον τρωικό μύθο στα χέρια του και του έδωσε καινούργια λάμψη, διάσταση και νόημα, εμπνέοντας με τη σειρά του αμέτρητους μεταγενέστερους καλλιτέχνες έως τις ημέρες μας.

Είναι πολύ φυσικό, επομένως, ο αναγνώστης του τόμου να αναρωτηθεί κατά πόσο ο Τρωικός Πόλεμος απηχεί πραγματικές εκστρατείες και πολέμους. Οπωσδήποτε το θέμα της ιστορικότητας ειδικά της τρωικής εκστρατείας είναι από τα πιο σημαντικά. Η τρωική παράδοση των Ελλήνων, όπως διαμορφώθηκε μέσα στους αρχαϊκούς αιώνες -στην αρχή από τον απρόσωπο λαό και έπειτα από προσωπικούς ποιητές-, κρατά την ανάμνηση από τα πολεμικά κατορθώματα των μεγάλων βασιλιάδων της μυκηναϊκής εποχής.

Εδώ και εκατό χρόνια οι αρχαιολογικές έρευνες έδειξαν πως οι πολιτείες που αναφέρει ο τρωικός μύθος, οι Μυκήνες, το Άργος, η Τίρυνθα, η Πύλος, η Θήβα, η Τροία και τόσες άλλες, άκμασαν πράγματι τα μυκηναϊκά χρόνια. Από εδώ και πέρα αρχίζουν οι αμφιβολίες, καθώς αυτό δεν θα πει πως ο πόλεμος ανάμεσα στους βασιλιάδες τους ήταν πραγματικός και αυτός.

Ούτε η -συζητήσιμη καθαυτή- γνώμη πως τα ονόματα Αγαμέμνονας, Αχιλλέας, Αίας, Διομήδης κ.λπ. είναι ιστορικά και ανήκουν σε βασιλιάδες που έζησαν πραγματικά στη μυκηναϊκή περίοδο σημαίνει αναγκαστικά πως έζησαν και έδρασαν τα ίδια ακριβώς χρόνια, ώστε να βρεθούν να πολεμούν όλοι μαζί κάτω από τα τείχη της Τροίας.

Το ξέρουμε από τη μελέτη της ποίησης άλλων εθνών: η λαϊκή φαντασία, όταν αρχίσει να τραγουδάει ένα πραγματικό περιστατικό, δεν νιώθει τον παραμικρό δισταγμό να παραχαράξει από την πρώτη κιόλας ώρα την ιστορική αλήθεια. Κάθε απόπειρα να χρησιμοποιήσουμε τη μυθική παράδοση του Τρωικού Πολέμου ως ιστορική πηγή θα ήταν –κατά τη γνώμη των συγγραφέων του τόμου– ατελέσφορη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απίθανο την πρώτη αφορμή για να πλαστεί ο μύθος να την έδωσε κάποιο πραγματικό περιστατικό.

Πού έγινε όμως, από ποιους λαούς και με ποια έκβαση ίσως να μην το μάθουμε ποτέ… Αυτό που μας μένει είναι να απολαύσουμε τον μύθο. Καλή ανάγνωση.

Η «Ελληνική Μυθολογία», της Εκδοτικής Αθηνών, που σας προσφέρουν τα Παραπολιτικά, είναι ένα μνημειώδες έργο - ορόσημο, το οποίο συνέγραψε ο κλασικός φιλόλογος και ομηριστής, καθηγητής Ιωάννης Κακριδής σε συνεργασία με μία ομάδα 25 εκλεκτών επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων. Για πρώτη φορά καλύπτεται όλο το μυθολογικό υλικό που μας παρέδωσε η αρχαία γραμματεία ως τις μικρότερες πτυχές του και αναδεικνύεται η αξία της εθνικής μας κληρονομιάς και της μεγάλης προσφοράς του ελληνικού μύθου στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Η «Ελληνική Μυθολογία» της Εκδοτικής Αθηνών, είναι ένα έργο υψηλής αισθητικής, εικονογραφημένο με τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης που φωτογραφήθηκαν ειδικά γι' αυτή την έκδοση σε 300 και πλέον μουσεία απ' όλα τα μέρη του κόσμου. Πρόκειται για την πιο πλήρη, έγκυρη, χρηστική και προσιτή σε αναγνώστες κάθε ηλικίας, έκδοση της ελληνικής μυθολογίας που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα! Είναι χωρισμένη σε υπερπολυτελείς, σκληρόδετους θεματικούς τόμους, στους οποίους εξιστορούνται και αναλύονται οι μύθοι για όλες τις θεότητες, από το Δωδεκάθεο ως τους μικρότερους θεούς, και για όλους τους ήρωες, από τους πανελλήνιους ως τους τοπικούς.

Εξετάζονται επίσης όλες οι παραλλαγές των μύθων και οι τοπικές παραδόσεις που σώθηκαν ως σήμερα. Η Κοσμογονία, ο Τρωικός Πόλεμος και οι Αργοναύτες είναι μερικά μόνο από τα συναρπαστικά θέματα που θα βρει ο αναγνώστης στην εκπληκτική αυτή έκδοση, που αναδεικνύει μέσα από το πλήθος των μυθολογικών διηγήσεων τον θαυμαστό κόσμο της αρχαιότητας.

Βιογραφικό συγγραφέα: O κλασικός φιλόλογος και ομηριστής Ιωάννης Θ. Κακριδής (1901 – 1992) γεννήθηκε στην Αθήνα, πήρε το διδακτορικό δίπλωμα του Πανε¬πιστημίου Αθηνών και δίδαξε ως καθηγητής της Κλασικής Φιλολογίας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλο¬νίκης,

Αθηνών, Στοκχόλμης, Ουψάλας και Λουντ της Σουηδίας και Τυβίγγης της Γερμανίας. Διατέλε¬σε πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Κέντρου Οδυσσειακών Μελετών Ιθάκης.

Το επιστημονικό έργο του Κακριδή, που μαζί με τη γονιμότατη ακαδημαϊκή του διδασκαλία τον καθιέρωσε ως κο¬ρυφαίο Έλληνα φιλόλογο. Με τα 40 περίπου βιβλία του και τα πάνω από 200 άρθρα και μελέτες του δικαιωματικά χαρακτηρίζεται ως πλήρης φιλόλογος, αφού μελέτησε πολλούς τομείς της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Ειδικότερα, από τους αρχαίους συγγραφείς τον απασχόλησαν ο Όμηρος και ο Θουκυδίδης.

Οι εργασίες του για τον Όμηρο έφεραν τον Κακριδή στην πρώτη σειρά των φιλολόγων της εποχής μας καθώς έγινε εισηγητής της γονιμότερης μεθόδου ερμηνείας των ομηρικών ποιημάτων της «νεοανάλυσης», με τα έργα του Ομηρικές έρευνες (1944), Ομηρικά θέματα (1954), Ξαναγυρίζοντας στον Όμηρο (1985), Προο¬μηρικά - Ομηρικά. Ησιόδεια (1980) και το Μήνυμα του Ομήρου (1985). Αλλά και η μνημειακή μετάφρα¬ση της Ιλιάδας (1955) και της Οδύσσειας (1965), που φιλοτέχνησε μαζί με τον Νίκο Καζαντζάκη, δεν αποτελεί μόνο σημαντικό μεταφραστικό άθλο, αλλά και συνέβαλε και στη γνωριμία των Νεοελλήνων με τα ομηρικά έπη.

Αξιόλογο είναι επίσης το ερευνητικό έργο του Κα-κριδή στον τομέα της μελέτης της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Επιστέγασμα των πολυετών εργασιών του στον τομέα αυτό είναι η έκδοση της πεντάτομης «Ελληνικής Μυθολογίας» της ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο που ο Κακριδής σχεδίασε και επεξεργάστηκε, έγραψε μεγάλο μέρος ο ίδιος και παράλληλα συντόνισε τα κείμενα 25 άλλων ειδικών στη μυθολογία επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων, που περιέχονται σ’ αυτό.

Ένα κουπόνι αξίας €75 για τις παιδικές κατασκηνώσεις The RANCH - 10 ημέρες με 280€ (αντί για 355€)

Ζήστε ένα αξέχαστο καλοκαίρι σε ένα τόπο θρυλικό! Στη μαγευτική κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας ένας θρύλος ζωντανεύει σε μια έκταση 330 στρεμμάτων. Σε απόσταση μόλις 97 χιλιομέτρων από την Αθήνα, το The RANCH σας προσφέρει με ασφάλεια στιγμές δράσης, άθλησης, ψυχαγωγίας, χαλάρωσης και παιχνιδιού σε ένα χώρο που «δένει» αρμονικά το φυσικό περιβάλλον με τις υπερσύγχρονες οικολογικές μας εγκαταστάσεις άθλησης & διαμονής Για παιδιά 6 έως 16 ετών ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟΥ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ 1. Δικαίωμα χρήσης του κουπονιού έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους και ασκούν νομίμως την επιμέλεια και γονική μέριμνα των ανήλικων τέκνων που καρπώνονται την προσφορά. 2. Το εκπτωτικό κουπόνι των εβδομήντα πέντε (75,00) ευρώ ισχύει για ένα δεκαήμερο διαμονής ενός παιδιού ηλικίας 6 έως 16 ετών στις παιδικές κατασκηνώσεις THE RANCH, που βρίσκονται στην Κοιλάδα Σοφικού Κορινθίας, για μία κατασκηνωτική ημιπερίοδο και αφαιρείται από το συνολικό κόστος ανά άτομο, αρχικού ποσού τριακοσίων πενήντα πέντε (355,00) ευρώ. 3. Οι κατασκηνωτικές ημιπερίοδοι διάρκειας δέκα (10) ημερών έκαστη, χωρίζονται ως εξής: α) 02-08-2019 έως 12-08-2019 και β) 13-08-2019 έως 23-08-2019. Η επιλογή της κατασκηνωτικής ημιπεριόδου εξαρτάται από την διαθεσιμότητα της

κατασκήνωσης, για την οποία θα τηρηθεί υποχρεωτικά σειρά χρονικής προτεραιότητας. 4. Το κουπόνι δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ούτε δύναται να ζητηθεί η αντικατάστασή του με οιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα. 5. Κάθε κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μεμονωμένα άτομα ηλικίας 6 έως 16 ετών και αποκλειστικά για μία ημικατασκηνωτική περίοδο. Δεν επιτρέπεται χρήση δεύτερου κουπονιού από το ίδιο άτομο για την ίδια ή άλλη ημικατασκηνωτική περίοδο. Δεν επιτρέπεται χρήση κουπονιού στα άτομα που έχουν κάνει κράτηση στις παιδικές κατασκηνώσεις THE RANCH πριν τις 15-06-2019. Η διάρκεια της προσφοράς είναι από τις 15-06-2019 έως τις 13-07-2019. 6. Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι την προηγούμενη ημέρα της κυκλοφορίας του επόμενου κατά σειρά φύλλου της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, άλλως η εφημερίδα και η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ δικαιούνται να αρνηθούν την κάρπωση της προσφοράς. 7. Για την ισχύ του κουπονιού θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα παρακάτω στοιχεία τις ώρες 08:00 έως 17:00, κατά τις εργάσιμες ημέρες. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: τηλ. 210 4100121 / 210 4100122, φαξ: 210 4100123/ email:info@ranch.gr, website: htpp://www.ranch.gr, www.facebook.com/theranchsa 8. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε πραγματικό, νομικό ή άλλης φύσεως ελάττωμα τυχόν παρουσιάσει η παρούσα προσφορά καθώς και για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκληθεί στον χρήστη-αναγνώστη του εκπτωτικού κουπονιού ή στο παιδί ηλικίας 6 έως 16 ετών εξ οιουδήποτε λόγου και αιτίας. Δεν φέρει επίσης καμία ευθύνη σχετική με καθυστερήσεις, αλλαγές, ακυρώσεις, ματαιώσεις, αδυναμία αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς εξαιτίας τοπικών αργιών και εορτών ή άλλων συνθηκών που εμποδίζουν την χρήση του κουπονιού και οι οποίες δεν αποδίδονται σε δόλο ή βαριά αμέλειά της. Επίσης, ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση που δεν δύναται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το παρόν για λόγους ανωτέρας βίας, και ουδόλως εγγυάται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την ποιότητα/καταλληλότητα/εμπορευσιμότητα οιουδήποτε προϊόντος/υπηρεσίας της παρούσας προσφοράς, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρει για οιαδήποτε απώλεια ή ζημία (συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης ή αποθετικής ζημίας) ή σωματική βλάβη ή περιουσιακή ζημία ήθελαν τυχόν υποστούν οιοσδήποτε ένεκα της αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» 9. Η εφημερίδα ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του κουπονιού ή σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων της κατασκήνωσης. 10. Οι παρόντες όροι και οι κάθε είδους συμβατικές και εξωσυμβατικές σχέσεις που προκύπτουν κατ’ εφαρμογή τους διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά σχετικά με την παρούσα προσφορά, που ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον, υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων των Αθηνών. 11. Οι όροι του Διαγωνισμού δύναται να τροποποιηθούν οποτεδήποτε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Κάθε τροποποίηση θα ισχύει από το χρόνο δημοσίευσής της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας www.parapolitika.gr. 12. Η χρήση του κουπονιού προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παρόντων όρων.