Στα «Παραπολιτικά»: Ημερομηνία-κλειδί στο Μέγαρο Μαξίμου

233

Αύριο, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες.

Διαβάστε: 

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η 30ή ΙΟΥΝΙΟΥ

 Ημερομηνία-κλειδί στο Μέγαρο Μαξίμου

  • Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς και τους συνεργάτες του έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου να έχει προωθηθεί το μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησης, να έχουν κατατεθεί τα κρίσιμα νομοσχέδια, ενώ αποκάλυψε ότι έως τότε θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των περιοδειών του
  • Η φυγή προς τα εμπρός που επιχειρεί, οι ερμηνείες που γίνονται για τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα και οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί

Φυλακή ο Λιγνάδης

Κατηγορίες, καταγγελίες, παραγραφές, αποκαλύψεις

 

Τα μυστικά της δικογραφίας και τα μέτρα της κυβέρνησης

Μιλούν στα «Π» Μ. Συρεγγέλα, Αλ. Κούγιας, Χ. Ρώμας 

 

Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης

«Επέκταση παραγραφής αδικημάτων σε ανηλίκους»

 

Συναγερμός

Γιατί η Αθήνα βράζει από κορονοϊό παρά την καραντίνα

  • Ανησυχία για τον δείκτη θετικότητας
  • Στα δύο η Ευρώπη για τα χρέη του COVID-19
  • Μπίζνες της «Κόζα Νόστρα» με την πανδημία

 

Το Documento, η Αυγή και ο εμφύλιος...

Πώς ο Βαξεβάνης διχάζει την Κουμουνδούρου

Σε πλήρη αποδόμηση το κόμμα, λόγω των γκάλοπ

 

Ανοιχτή αμφισβήτηση Τσίπρα από τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

 

Υποπτες οργανώσεις

Μία εισαγγελική έρευνα για τα παιδιά των ΜΚΟ

 

Πολιτικός καφές

Οι συναντήσεις Παππά, Φλαμπουράρη και Αρτεμίου (offshore) με Βρυώνη

Ο Τσίπρας είναι θαυμαστής του «Καμμενοπολακισμού»

 

Πράκτωρ Π

Η θεία του Νίκου Παππά, ο ξάδελφος και η τράπεζα

Ξεκινά γυρίσματα

Στην Αθήνα η Disney για τον Γιάννη

 

Παρασκήνιο

Σε τροχιά λουκέτου μπαίνουν οι μπλε κάδοι

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Κυκλοφορούν με 2 μεγάλες προσφορές

2ος τόμος της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, της Εκδοτικής Αθηνών

Αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά σάς προσφέρουν τον 2ο σκληρόδετο τόμο της νέας επετειακής έκδοσης για την Προϊστορία στον Ελλαδικό Χώρο. Στον δεύτερο τόμο της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους συνεχίζεται η εξέταση της προϊστορικής εποχής στον ελληνικό γεωγραφικό χώρο.

Από τον Μινωικό Πολιτισμό στον Πολιτισμό των Μυκηναίων, από τη νεοανακτορική Κρήτη και τις πολύχρυσες Μυκήνες περιγράφονται τα ανακτορικά κέντρα, η αρχιτεκτονική, η τέχνη, η γραφή, η θρησκεία, ένας θησαυρός πολιτισμού που επάνω του έχουν μπει τα θεμέλια του Ελληνικού Έθνους και τα πραγματικά συστατικά του αξεπέραστου Ελληνικού Πνεύματος.

Ιστορία του Ελληνικού έθνους είναι έργο ενιαίο, γενικό και αδιάσπαστο από την αυγή του Ελληνισμού έως τον εικοστό αιώνα. Από την αρχή, την απώτερη ιστορία, διαμέσου των αρχαϊκών χρόνων, περνάει στους κορυφαίους αιώνες της κλασικής, αλεξανδρινής και ελληνιστικής εποχής, συνεχίζει στον χριστιανικό ελληνισμό της ακμής του Βυζαντίου, στους αιώνες του οθωμανικού ζυγού και στην εθνική αναγέννηση, περνώντας πλέον στη σύγχρονη εποχή. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η ιστορία της ανθρωπότητας  είναι  η ιστορία του ελληνικού πολιτισμού. Ο ελληνικός χώρος υπήρξε μικρός, το πνεύμα του όμως τον κατέστησε κέντρο της Οικουμένης. Γιατί σε αυτόν τον τόπο καθιερώθηκε το πρωτείο του πνεύματος. Οι Ρωμαίοι κατέκτησαν τον ελληνικό γεωγραφικό χώρο αλλά το ελληνικό πνεύμα κατέκτησε την Ρώμη.

Στους αιώνες της τουρκοκρατίας το ελληνικό πνεύμα ήταν αυτό που οδήγησε στον ξεσηκωμό του Γένους και οδήγησε στην ελληνική επανάσταση και στην ελευθερία του έθνους. Για τους ξένους λαούς η γνώση της ελληνικής ιστορίας αποτελεί μία άμεση επικοινωνία με τις ρίζες του πολιτισμού, με τη μακραίωνη συνέχεια και την πορεία του κόσμου. Επειδή πιστεύουμε ότι τίποτα δεν είναι αποκομμένο, αλλά ότι η ιστορία έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, θελήσαμε να παρουσιάσουμε αυτή τη συνέχεια με συνέπεια. Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, τα Παραπολιτικά προσφέρουν σε όλους τους αναγνώστες το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών έργο «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», της Εκδοτικής Αθηνών, σε μια ανανεωμένη σειρά σκληρόδετων τόμων. Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι ένα μεγαλειώδες και αξεπέραστο έργο, πολύπλευρο, πολυεδρικό, που δεν περιορίζεται στην καθιερωμένη εξιστόρηση των πολιτικών και των στρατιωτικών γεγονότων κάθε εποχής, αλλά συνθέτει μια καθολική εικόνα του Ελληνισμού διαμέσου των αιώνων. Οι τόμοι της σειράς, εκτός από τα εξαιρετικά κείμενα, εμπλουτίζονται με χιλιάδες εικόνες, πίνακες, προσωπογραφίες, χάρτες και γκραβούρες εποχής, από τα σπουδαιότερα ελληνικά και ξένα μουσεία του κόσμου. Η σειρά συνθέτει τα ιστορικά γεγονότα με την ερμηνεία τους, όπως επιβάλλει η επιστημονική έρευνα. Δεν είναι έργο ενός προσώπου ώστε να υπάρχει το μειονέκτημα της ατομικής θεώρησης.

Είναι καρπός πολύμοχθης συλλογικής προσπάθειας από ειδικούς επιστήμονες κάθε κλάδου της Ιστορίας που έχουν ήδη δώσει την εξαιρετική προσφορά τους στην ιστορική έρευνα, στη συγγραφή, στη διδασκαλία από τις πανεπιστημιακές έδρες, έχουν αποδείξει  την επιστημονική τους ακεραιότητα και το πνευματικό τους ήθος. Οι κορυφαίοι καθηγητές: Κωνσταντίνος Τσάτσος, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Μανόλης Ανδρόνικος, Ιωάννης Κακριδής, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ Θάνος Βερέμης, Βασίλης Φίλιας, Απόστολος Βακαλόπουλος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος είναι μόνο κάποια ονόματα, από τα πολλά, που υπήρξαν συγγραφείς και υπεύθυνοι της ύλης της σειράς. Τριακόσιοι ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, υπό την εποπτεία επιτροπής καταξιωμένων ανθρώπων του πνεύματος και με τη συμπαράσταση ειδικών συμβούλων για κάθε ιστορική περίοδο, αφοσιώθηκαν στη συγγραφή της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.

Μαζί, το νέο τεύχος του Car and Driver 

Στο τεύχος Μαρτίου: REVOLUTION! Ένα τεύχος αφιερωμένο στις τάσεις, τις τεχνολογίες και τα μοντέλα που φέρνουν την επανάσταση στην Αυτοκίνηση.

Audi RS e-tron GT 646 PS: Αναλύουμε το ηλεκτροκίνητο gran turismo με τον χαρακτήρα και τις επιδόσεις supercar. Ακόμα δοκιμάζουμε: Το υπέρτατο dream car, Bugatti Chiron Sport των 1.500 ίππων, την μοναδική McLaren Elva των 815 ίππων, τα Ford Puma ST, Audi RS Q3, Porsche Taycan 4S, Fiat 500e και μια πλειάδα μοντέλων από όλες τις κατηγορίες.