Στα «Παραπολιτικά»: Νέα εποχή στο κράτος με έντεκα κινήσεις-ματ

183

Αύριο, Σάββατο 6 Μαρτίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες.

Διαβάστε: 

ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑ-COVID ΠΕΡΙΟΔΟ

Νέα εποχή στο κράτος με έντεκα κινήσεις-ματ

  • Πώς απλοποιούνται οι σχέσεις με τους πολίτες
  • Οι μεγάλες αλλαγές στις συναλλαγές, που μετατρέπονται σε ηλεκτρονικές και αυτοματοποιούνται
  • Πού και πώς επιταχύνονται οι χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος. Από τη μεταβίβαση ακινήτων έως το ποινικό μητρώο και τις υπηρεσίες ΚΕΠ
  • Μια πλήρης χαρτογράφηση της επόμενης ημέρας

Ολο το σχέδιο του Μαξίμου

Η στρατηγική εξόδου από τη σκληρή καραντίνα

Οι φαρμακευτικές, οι business για το εμβόλιο και ο ρόλος του πιστοποιητικού 

 

Εμπιστευτικό έγγραφο

Αυξημένα μέτρα προστασίας για την Πρόεδρο

Συναγερμός για χτύπημα ακόμα και σε κορυφαίο επίπεδο, από τους... νοσταλγούς του Κουφοντίνα

Οι απαράδεκτες δηλώσεις και ενέργειες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι 4 απεργίες πείνας του πολυϊσοβίτη, σε 6 χρόνια

Αρθρο – παρέμβαση του Θ. Πλεύρη

Διαβάστε στο Secret

Ο Μπόμπολας συζητά (;) με Μπάκο – Καϋμενάκη

Παρασκήνιο για συμπόρευση Τράγκα και Καμμένου

Φουντώνουν τα σενάρια για εκλογές το καλοκαίρι 

 

Powergame.gr

Ερχεται ο πιο δυνατός παίκτης στην οικονομία

 

Κ. Μητσοτάκης

Προς μετωπική με τους αρνητές των μεταρρυθμίσεων

Προτεραιότητα σε αξιολόγηση εκπαιδευτικών, Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις

 

Αγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας

«Η εξεταστική του Ιουνίου μπορεί να γίνει διά ζώσης»

 

Εμφύλιοι

Πώς ο Πολάκης βάζει παγίδες στον… ΣΥΡΙΖΑ

 

Πράκτωρ Π

Οταν ο Κοντονής «δικάζει» τον Αλέξη για δωροδοκία

 

Μπλε κάδοι

Ξεκίνησε ο έλεγχος του ΕΟΑΝ

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Κυκλοφορούν με μεγάλες προσφορές

Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, από την Εκδοτική Αθηνών - Το Σάββατο με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο 3ος τόμος νέας επετειακής έκδοσης 

Αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν τον 3ο σκληρόδετο τόμο της βραβευμένης σειράς βιβλίων «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» για τους Αρχαϊκούς Χρόνους. Στον τρίτο τόμο της σειράς ολοκληρώνεται ο σχηματισμός του Ελληνικού Κόσμου και αποκρυσταλλώνεται το Ελληνικό Έθνος.

Περνάμε από τις απρόσωπες ομάδες με κοινή γεωγραφική τοποθέτηση, φυλετική καταγωγή και πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε πλέον καθαρές ενότητες μέσα από τις οποίες ξεχωρίζουν για πρώτη φορά πρόσωπα με ατομικά χαρακτηριστικά. Οι μύθοι με τους θεούς του Ολύμπου αρχίζουν να υποχωρούν και δειλά - δειλά προβάλλει η ιστορική πραγματικότητα.

Η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» είναι έργο ενιαίο, γενικό και αδιάσπαστο από την αυγή του Ελληνισμού έως τον εικοστό αιώνα. Από την αρχή, την απώτερη ιστορία, διαμέσου των αρχαϊκών χρόνων, περνάει στους κορυφαίους αιώνες της κλασικής, αλεξανδρινής και ελληνιστικής εποχής, συνεχίζει στον χριστιανικό ελληνισμό της ακμής του Βυζαντίου, στους αιώνες του οθωμανικού ζυγού και στην εθνική αναγέννηση, περνώντας πλέον στη σύγχρονη εποχή. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η ιστορία της ανθρωπότητας είναι η ιστορία του ελληνικού πολιτισμού. Ο ελληνικός χώρος υπήρξε μικρός, το πνεύμα του όμως τον κατέστησε κέντρο της Οικουμένης. Γιατί σε αυτόν τον τόπο καθιερώθηκε το πρωτείο του πνεύματος. Οι Ρωμαίοι κατέκτησαν τον ελληνικό γεωγραφικό χώρο αλλά το ελληνικό πνεύμα κατέκτησε την Ρώμη. Στους αιώνες της τουρκοκρατίας το ελληνικό πνεύμα ήταν αυτό που οδήγησε στον ξεσηκωμό του Γένους και οδήγησε στην ελληνική επανάσταση και στην ελευθερία του έθνους. Για τους ξένους λαούς η γνώση της ελληνικής ιστορίας αποτελεί μία άμεση επικοινωνία με τις ρίζες του πολιτισμού, με τη μακραίωνη συνέχεια και την πορεία του κόσμου. Επειδή πιστεύουμε ότι τίποτα δεν είναι αποκομμένο, αλλά ότι η ιστορία έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, θελήσαμε να παρουσιάσουμε αυτή τη συνέχεια με συνέπεια.

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, τα Παραπολιτικά προσφέρουν σε όλους τους αναγνώστες το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών έργο «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», της Εκδοτικής Αθηνών, σε μια ανανεωμένη σειρά σκληρόδετων τόμων. Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι ένα μεγαλειώδες και αξεπέραστο έργο, πολύπλευρο, πολυεδρικό, που δεν περιορίζεται στην καθιερωμένη εξιστόρηση των πολιτικών και των στρατιωτικών γεγονότων κάθε εποχής, αλλά συνθέτει μια καθολική εικόνα του Ελληνισμού διαμέσου των αιώνων. Οι τόμοι της σειράς, εκτός από τα εξαιρετικά κείμενα, εμπλουτίζονται με χιλιάδες εικόνες, πίνακες, προσωπογραφίες, χάρτες και γκραβούρες εποχής, από τα σπουδαιότερα ελληνικά και ξένα μουσεία του κόσμου. Η σειρά συνθέτει τα ιστορικά γεγονότα με την ερμηνεία τους, όπως επιβάλλει η επιστημονική έρευνα. Δεν είναι έργο ενός προσώπου ώστε να υπάρχει το μειονέκτημα της ατομικής θεώρησης.

Είναι καρπός πολύμοχθης συλλογικής προσπάθειας από ειδικούς επιστήμονες κάθε κλάδου της Ιστορίας που έχουν ήδη δώσει την εξαιρετική προσφορά τους στην ιστορική έρευνα, στη συγγραφή, στη διδασκαλία από τις πανεπιστημιακές έδρες, έχουν αποδείξει  την επιστημονική τους ακεραιότητα και το πνευματικό τους ήθος. Οι κορυφαίοι καθηγητές: Κωνσταντίνος Τσάτσος, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Μανόλης Ανδρόνικος, Ιωάννης Κακριδής, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ Θάνος Βερέμης, Βασίλης Φίλιας, Απόστολος Βακαλόπουλος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος είναι μόνο κάποια ονόματα, από τα πολλά, που υπήρξαν συγγραφείς και υπεύθυνοι της ύλης της σειράς. Τριακόσιοι ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, υπό την εποπτεία επιτροπής καταξιωμένων ανθρώπων του πνεύματος και με τη συμπαράσταση ειδικών συμβούλων για κάθε ιστορική περίοδο, αφοσιώθηκαν στη συγγραφή της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.