Στα πρόθυρα πρόωρων Εκλογών η Ιταλία

194
Στα πρόθυρα πρόωρων Eκλογών η Ιταλία

Στα πρόθυρα πρόωρων Εκλογών βρίσκεται η Ιταλία, καθώς η Kυβέρνηση είναι κοντά στην κατάρρευση.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ιταλίας και ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν οι διαφορές στον κυβερνητικό συνασπισμό, δηλώνοντας ότι αποτελεί μονόδρομο η διεξαγωγή πρόωρων Eκλογών το συντομότερο δυνατό, κηρύσσοντας έτσι τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία με αφορμή το έργο του TAV (σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Τορίνου – Λιόν) αναδείχθηκαν ακόμη περισσότερο.

Η σχεδιαζόμενη γραμμή, που περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 58 χιλιομέτρων κάτω από τις Άλπεις, συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση των Πέντε Αστέρων, παρότι ο κυβερνητικός τους εταίρος, η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά –και τα περισσότερα κόμματα της Βουλής– στήριζαν την κατασκευή της γραμμής.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι το Κίνημα του των Πέντε Αστέρων δεν φοβάται τη διεξαγωγή πρόωρων Εκλογών.

«Είμαστε έτοιμοι, δεν μας ενδιαφέρει ούτε κατ' ελάχιστον να κατέχουμε κυβερνητικές θέσεις και ποτέ δεν μας ενδιέφερε», τόνισε ο Λουίτζι Ντι Μάιο, κατηγορώντας τον Ματέο Σαλβίνι ότι «παρασύρει τη χώρα» και πως αργά ή γρήγορα οι Ιταλοί θα στραφούν εναντίον του.