Στα χέρια της νεολαίας η τύχη του ΕΣΥ και της Oικονομίας

231
Βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, ας κάνουμε τον σταυρό μας.

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στους νέους της χώρας αποτελει΄εν δυνάμει υποστηρικτικό παράγοντα για τη συνέχιση της υγειονομικης κρίσης επί πολλούς μήνες. Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημεόι και είναι θέμα χρόνου, τα χιλιάδες κρούσματα νέων (τουλάχιστον 50% του συνόλου) να επηρεάσουν τους γονείς, τους ηλικιωμένους και επιμέρους τμήματα της κοινωνίας.

του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

Δυστυχώς, θα έχουμε περισσότερους θανάτους απ΄ όσους μπορεί να έβγαζαν αρχικά οι... αλγόριθμοι και επιπλέον, θα έχουμε μεγαλύτερη αναστάτωση στην οικονομία και την παραγωγική δραστηριότητα της χώρας, καθώς ο επιπολασμός θα συνεχιστεί για πολύ καιρό, έστω και με βραδύτερους ρυθμούς. Αυτό που θα κρίνει την πορεία των πραγμάτων είναι η πειθαρχία, η υπευθυνότητα και ο... κολασμός.
Αρκετοι νέοι θα αποτελέσουν την αιτία να νοσήσουν δικοί τους άνθρωποι, οι οποίοι είτε θα αναρρώσουν αλλά θα έχουν περιπέτειες με την υγεία τους μελλοντικά, είτε θα καταλήξουν. Άρα, κυρίως οι νέοι αποτελούν εν δυνάμει... ωρολογιακές "βόμβες" για το σύστημα υγείας, καθώς οι θαλαμοι για Covid-19 και οι εντατικές θα... τιγκάρουν.

Όσο δεν καταλαβαίνουν τη ζημιά που προκαλούν στο κοινωνικό σύνολο, τόσο πιο πολύπλοκη θα γίνεται η επίλυση της υγειονομικής συνάρτησης και τόσο περισσότερο δυσεπίλυτη θα είναι η οικονομική εξίσωση στο σκέλος της ανάκαμψης. Βεβαίως, ο κορωνοϊός, δεν μεταδίδεται μόνο από τους νέους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneypress.gr