Στα χέρια του εισαγγελέα η παραπομπή Παππά στη Βουλή

1188

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με την παροχή έγγραφων εξηγήσεων των μελών της οικογένειας Χούρι, στην οποία ανήκει ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC.

Τώρα, μετά και τις εξηγήσεις που έδωσε η πλευρά Χούρι στην πταισματοδίκη η σχετική δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει στον εισαγγελέα που εποπτεύει την υπόθεση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών, ωστόσο, για τον εισαγγελέα η διαβίβαση του φακέλου της δικογραφίας στη Βουλή είναι «μονόδρομος», δεδομένου ότι ο κ. Καλογρίτσας όχι μόνο έχει κατονομάσει τον κ. Παππά αλλά και έχει προχωρήσει και σε βαριές καταγγελίες εναντίον του.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει καταγγείλει ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας και στενότατος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς βρισκόταν πίσω από το σχέδιο χρηματοδότησης της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ από το λιβανέζικο κολοσσό.

Όπως υποστηρίζει με το πρόσχημα της κατασκευής ενός εμπορικού κέντρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η ΤΟΞΟΤΗΣ καθ' υπόδειξη του Νίκου Παππά εξασφάλισε την εγγυητική επιστολή των τριών εκατομμυρίων ευρώ για να μπορέσει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα υπομνήματα που κατέθεσε η πλευρά Χούρι στην πταισματοδίκη διαψεύδει τις καταγγελίες του εργολάβου, εμμένοντας στον ισχυρισμό ότι η χρηματοδότηση αφορούσε την κατασκευή εμπορικού κέντρου.

Η πλευρά Χούρι φέρεται να επικαλέστηκε και πρόσφατη απόφαση ελληνικού δικαστηρίου που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, το οποίο επικύρωσε αυτή του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου πως τα 3 εκ. ευρώ αφορούσαν το έργο και πρέπει άμεσα ο Χ. Καλογρίτσας να τα επιστρέψει.