Στα υπουργικά έδρανα για πρώτη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη (εικόνες)

37

Για πρώτη φορά κάθισαν στις υπουργικές τους θέσεις στη Βουλή οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Για κάποιους η ορκωμοσία ήταν μια νέα εμπειρία, ενώ άλλοι έχουν καθίσει ξανά σε αυτές τις θέσεις, γνωρίζοντας πολύ καλά τι εστί ελληνικό κοινοβούλιο.

Δίπλα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κάθισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ δίπλα σε αυτόν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οι κκ. Χρυσοχοίδης και Πιερρακάκης, καθώς και η κυρία Λίνα Μενδώνη δεν έχουν υψώσει το χέρι στον θρησκευτικό όρκο γιατί δεν είναι εκλεγμένοι βουλευτές.

Μπροστά στα υπουργικά έδρανα είναι οι θέσεις των βουλευτών της ΝΔ και διακρίνονται στη φωτογραφία ο Χαράλαμπος Αθανασίου, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Μπούρας, ο Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός Αθλητισμού) κ.α.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, πραγματοποιήθηκε η θρησκευτική ορκωμοσία. Μετά την τελετή αγιασμού και ορκωμοσίας στην Ολομέλεια, οι 300 βουλευτές πριν αποχωρήσουν πέρασαν από το 51 γραφείο του ισογείου, όπου είναι το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας Βουλευτών για να υπογράψουν και τα σχετικά έγγραφα.