Σταϊκούρας σε Αυτιά: «Παράταση υποβολής δικαιολογητικών σε όλες τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές»

89
Σταϊκούρας σε Αυτιά: «Παράταση υποβολής δικαιολογητικών σε όλες τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές»

«Το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία»

Παράταση στις Επιστρεπτέες Προκαταβολές ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι «θα διορθωθούν οι αδικίες από όπου κι αν προέρχονται».
Ο Χρήστος Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι θα δοθεί παράταση 2 ημερών στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, η οποία ήταν να πληρωθεί 3-5 Μαρτίου.

Ακόμα, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση των προθεσμιών υποβολής δικαιολογητικών μέχρι τις 30/6/2021 σε όλες τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η εστίαση θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

«Έχουμε δώσει 850 εκατομμύρια μέσω της Επιστρεπτέας στην εστίαση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις ιδιοκτήτων για να αποζημειωθουν για τα μειωμένα ενοίκια, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι θα αξιολογηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθώσεις.

«Το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

«Επί ένα χρόνο λειτουργούμε με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας δε λειτουργεί καθόλου και γιατί υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει 544.000 επιχειρήσεις και έχουμε δώσει 6,8 εκατομμύρια ευρώ σε αυτές.», ανέφερε ο υπουργός.

Όσον αφορά στα μειωμένα ενοίκια, είπε ότι στην πρώτη φάση έχουν συμψηφιστεί 227.887 υποχρεώσεις.

«Για το Δεκέμβριο πληρώσαμε 205.646 καταβάλλοντας 22,1 εκατομμύρια ευρώ. 35.000 πολίτες δεν έχουν σωστό IBAN για το Νοέμβριο. Αρχές Μαρτίου θα πληρώσουμε τον Ιανουάριο. Πρώτη μας προτεραιότητα να πληρώσουμε τις εκκρεμότητες και μετά η ΑΑΔΕ να δει που υπάρχουν σφάλματα από το παρελθόν και να τα διορθώσουμε».

Επίσης, υπενθύμισε ότι όσοι είναι σε ρυθμίσεις, οι δόσεις, οι οποίες είναι μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού, πάνε στο τέλος της περιόδου.

Για τα τέλη κυκλοφορίας, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια σκέψη για περαιτέρω παράταση.

Σε ό,τι αφορά, τα δάνεια και τις επιδοτήσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι, σε συμφωνία με τους θεσμούς, αποφασίστηκε «πρόγραμμα 8 μηνών για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, με επιδότηση 90% του ενήμερου δανείου και 80% του "κόκκινου", με προϋπολογισμό της τάξης των 300 εκατομμύρια ευρώ».