Σταθμός Λαρίσης: Κανονικά από αύριο τα δρομολόγια των τρένων

159
Σταθμός Λαρίσης: Κανονικά από αύριο τα δρομολόγια των τρένων

Αποχώρησαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες από τον Σταθμό Λαρίσης, όπου είχαν κάνει κατάληψη από το πρωί, διακόπτωντας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Όπως έγινε γνωστό, τα δρομολόγια θα αποκατασταθούν πλήρως από αύριο, Σάββατο.

Ήδη από νωρίς το απόγευμα, τα πρώτα πούλμαν από ΜΚΟ έχουν ήδη μεταφέρει πρόσφυγες σε Μαλακάσα και Οινόφυτα.

Οι περίπου 300 πρόσφυγες, διαμαρτυρήθηκαν, νωρίτερα και ζήτησαν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα, ενώ αυτή την ώρα, στο σημείο, υπάρχουν λιγότεροι από 40 άτομα.

«Γίνεται μια προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν. Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οποίος μετέβη με κλιμάκιο του υπουργείου στο σταθμό Λαρίσης.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί, ενώ όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα.

Να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.