ΣτΕ: Οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου και ενός αντιπροέδρου(ονόματα)

318
ΣτΕ:Ένταση στη δίκη για τα αναδρομικά

Τα ονόματα των υποψηφίων για την κάλυψη της θέσης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Η θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένει κενή μετά την παραίτηση της Αικατερίνης Σακελλεροπούλου, η οποία εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, υποψήφιοι είναι οι αντιπρόεδροι Αθανάσιος Ράντος, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Μαίρη Σάρπ, Δημήτρης Σκαλτσούνης και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Ακόμα, στο υπουργικό συμβούλιο κατατέθηκαν και τα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση ενός αντιπροέδρου του ΣτΕ. Υποψήφιοι είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας: Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Τσιμέκας, Παναγιώτα Καρλή και Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τήρησε την επετηρίδα στα ονόματα των υποψηφίων που θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις.

Ως προς τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις.