Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΕΣΑμεΑ κατά Πολάκη

123
Νέα επίθεση Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει άμεσα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην αήθη επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, κατά του υποψήφιοι ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη δήλωση του Παύλου Πολάκη και τονίζει ότι βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία.

Η ανακοίνωσή της Συνομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

«Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παύλου Πολάκη σχετικά με τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία που έχουν θεσπιστεί στη χώρα βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία.

Η ΕΣΑμεΑ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για αυτό το θέμα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, δήλωσε, μιλώντας στον Real Fm, ότι αυτό που συνέβη «είναι απαράδεκτο και αδιανόητο», ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να τον παύσει διότι έχει ξεπεράσει πολύ καιρό τα εσκαμμένα.

«Ο Πολάκης πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να κρατούν αυτόν τον άνθρωπο στην κυβέρνηση», ανέφερε ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση του Παύλου Πολάκη ελεεινή.

«Είναι ελεεινή δήλωση γιατί ο υπουργός έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τους νόμους, να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων και να είναι υπουργός όλων και όχι της ομαδούλας που εκπροσωπεί.

Το να χαρακτηρίζεις ευεργέτημα τη διάταξη νόμου η οποία θεσπίστηκε στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει υφιστάμενες ανισότητες σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, είναι ελεεινό και μάλιστα να το λέει αυτός που αποκαλείται Αριστερός υπουργός», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.