Στη Δικαιοσύνη στέλνει ο Κοτζιάς αυτούς που εμφανίζουν ως σκάνδαλο την υπόθεση με τις βίζες

275
Αδειάζει πάλι ο Καμμένος τον Κοτζιά

Στην αντεπίθεση φαίνεται να περνά ο Νίκος Κοτζιάς μετά τη σειρά διαρροών μέσω δημοσιευμάτων που αφορούν δήθεν αποκαλύψεις για την υπόθεση διαγωνισμού από το Υπουργείο Εξεωτερικών σχετικά με τις βίζες.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών φέρεται να έχει στείλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δημοσιεύματα που τον φέρνουν να εμπλέκεται σε σκάνδαλα με τη διαχείριση υποθέσεων χορήγησης βίζας, συνδέοντας τις νέες επιθέσεις με άλλες που έχει δεχθεί, πρωτίστως για το Σκοπιανό.

Μάλιστα, στο συνοδευτικό κείμενο που απέστειλε στη δικαιοσύνη, συσχετίζει τις διαρροές με τις απειλητικές -κατά της ζωής του- επιστολές, με τους φακέλους με τις σφαίρες και τις καταγγελίες του σχετικά με τις σχέσεις της Κυβέρνησης με τον Τζορτζ Σόρος.

“Σκοπός τους να υπονομεύσουν την ελληνική εξωτερική πολιτική” επισημαίνει στο ίδιο κείμενο και συμπληρώνει, “Θέλουν να με κάνουν να φοβηθώ και να σιωπήσω, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί. Αστραπές δεν φοβάμαι. Χρησιμοποιούν όλες τις μεθόδους παρανομίας προκειμένου να εμποδίσουν τη χώρα να εφαρμόσει την εξωτερική της πολιτική” καταλήγει με νόημα, στέλνοντας παράλληλα αυστηρα μηνύματα σε συγκεκριμένους αποδέκτες.

Ο Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν, στην υπόθεση με τις βίζες που έθεσε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος στο Υπουργικό Συμβούλιο, κατοχύρωσε τους διαγωνισμούς, ακολουθώντας πιστά τις αποφάσεις του ΣτΕ, επέλεξε την εταιρεία που εξέδιδε τις βίζες μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ενώ για κάθε βήμα του διαγωνισμού ήταν ενήμερη η κυβέρνηση.