Στη δίνη των μεταλλάξεων κορωνοϊού η Βρετανία - Εντοπίστηκαν άλλα 33 κρούσματα

202

Στη δίνη των μεταλλάξεων κορωνοϊού βρίσκεται η Βρετανία καθώς εντοπίστηκαν 33 ακόμη κρούσματα της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής, σε μια στιγμή που εκφράζονται ανησυχίες για τη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου απέναντι στη συγκεκριμένη παραλλαγή.

Σύμφωνα με το Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, τα κρούσματα κορωνοϊού που προέρχονται από τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής φτάνουν τα 143, πέντε από τα οποία βρίσκονται στη Σκωτία και τα εννέα στην Ουαλία.

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές κρούουν δραματικό καμπανάκι καθώς εντοπίστηκαν εντοπίστηκαν 11 μεταλλαγμένα στοιχεία της βρετανικής μετάλλαξης.

Οι επιστήμονες είναι εξαιρετικά ανήσυχοι -μιας και η νέα μετάλλαξη έχει χαρακτηριστικά της «νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης» και είναι ακόμα αβέβαιο κατά πόσον αντιμετωπίζεται εξίσου ικανοποιητικά με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Κανένας από τους 11 ανθρώπους που εντοπίστηκαν με τη νέα μετάλλαξη δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού - και μάλιστα, οι συγκεκριμένοι φέρονται να μην έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Αυτό οδηγεί τις Αρχές να εκφράζουν εκτιμήσεις ότι τα 11 δείγματα δεν είναι παρά «η κορυφή του παγόβουνου» και να πιθανολογούν ότι τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης μπορεί ήδη να είναι εκατοντάδες.