Στη «γραμμή» Μητσοτάκη η Ευρώπη για πιστοποιητικό εμβολιασμού  - Οι Ευρωπαίοι εξάρουν το ελληνικό μοντέλο διαχείρισης

118
Στη «γραμμή» Μητσοτάκη η Ευρώπη για πιστοποιητικό εμβολιασμού 

Στη «γραμμή» που χάραξε πολύ έγκαιρα για τη χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσχωρούν πλέον η μία μετά την άλλη όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Την ώρα που άλλοι εταίροι καταγράφουν καθυστερήσεις στη διαδικασία χορήγησης του εμβολίου, η Ελλάδα έχει ανοίξει το βηματισμό της και προχωρά με σίγουρα και ταυτόχρονα αποφασιστικά βήματα, δίνοντας ένα ξεκάθαρο στίγμα υπευθυνότητας στη διαχείριση της μεγαλύτερης κρίσης που γνώρισε η υφήλιος τις τελευταίες δεκαετίες.

Το ελληνικό μοντέλο διαχείρισης αποτελεί θέμα συζήτησης παντού στην Ευρώπη. Ο διεθνής και ο συνήθως απαιτητικός γερμανικός τύπους πλέκει το εγκώμιο της χώρας για την αποτελεσματική χωρίς παρενέργειες οργάνωση που διασφαλίζει και την απρόσκοπτη λειτουργία του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού για όλους τους πολίτες.

Η φράση «κάντο όπως η Ελλάδα» ακούγεται πλέον στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης και το κλίμα που δημιουργείται συνιστά μια ισχυρή παρακαταθήκη σε πολιτικό επίπεδο, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αύξηση των σχέσεων εμπιστοσύνης με την ευρωπαϊκή κοινωνία ενόψει και της επερχόμενης τουριστικής σεζόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πιστώνεται τη σωστή διαχείριση μιας σύνθετης και χρονοβόρας διαδικασίας μαζί βέβαια με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, που συνέβαλε τα μέγιστα στον ψηφιακό μετασχηματισμό των αρμόδιων αρχών, έρχεται να αναδείξει τις ικανότητες της Ελλάδας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων, βάζοντας νέες συντεταγμένες στην πυξίδα που οδηγεί μέρα με τη μέρα τη χώρα στην κανονικότητα και την Ελλάδα σε μία νέα εποχή.