Την άρση της ασυλίας του Πολάκη ζήτησε ο εισαγγελέας

224
Εισαγγελική παρέμβαση για την τηλεφωνική υποκλοπή της συνομιλίας Πολάκη - Στουρνά

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία που σχηματίστηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το αν ο Παύλος Πολάκης κατέγραψε παράνομα την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όπως και ο ίδιος είπε, κάλεσε τον κεντρικό τραπεζίτη με αφορμή τη δημοσιοποίηση του δανείου του ύψους 100.000 ευρώ.

Το Κοινοβούλιο θα αποφασίσει λοιπόν εάν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική ασυλία του Παύλου Πολάκη για το κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, καταθέτοντας ως μάρτυρας ο Γιάννης Στουρνάρας, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους από τα εξής, όπως φέρεται να είπε, αντικειμενικά περιστατικά:

Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει.

Ο ίδιος επίσης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.

Δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα.

Παύλος Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.

Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ενώπιον του εισαγγελέα είχε σημειώσει ότι η καταγραφή δεν έγινε με δική του συναίνεση.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται ως προς το σκέλος που αφορά τη χρήση της επίμαχης συνομιλίας η οποία δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.