Στην Ακρόπολη η Σακελλαροπούλου: Ξεναγήθηκε από τη Μενδώνη (Photos)

295

Άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους οι αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Με την ευκαιρία της ημέρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στην Ακρόπολη και ξεναγήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και ταυτόχρονα ανοίγουν μετά από καιρό, είναι διαθέσιμοι και πάλι στο κοινό οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι μια σχεδόν συμβολική σύμπτωση», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Επισκέφθηκα πριν από λίγο με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την Ακρόπολη. Αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, το κάλλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίσουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Και με τη φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους -και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων- θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα», συμπλήρωσε ακόμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην Ακρόπολη η Σακελλαροπούλου: Ξεναγήθηκε από τη Μενδώνη